Aici se ascund milionarii de coronavirus! Cum arată buncărele de lux care se vând și cu 2 milioane de euro
Criza provocată de epidemia de coronavirus a băgat în sperieţi peste trei miliarde de pământeni, care stau închişi în case de peste două săptămâni. Însă miliardarii planetei îşi iau măsurile de precauţie pentru ceea ce urmează după dispariţia COVID-19, când omenirea intră în criză financiară, şi îşi cumpără buncăre.
Fondatorul companiei imobiliare specializate pe buncăre Vivos, Robert Vicino, a declarat pentru The Sun că este bombardat de cereri de achiziţie a buncărelor construite sau amenajate de el. ”Vânzările de buncăre au crescut cu 400% faţă de anul trecut. Avem în portofoliul nostru un complex de locuinţe subterane anti-atomice în Black Hills, Dakota de Sud, un oraş subteran în Rothenstein, Germania, şi o serie de adăposturi anti-atomice în Asia şi chiar în Spania”, a explicat reprezentantul companiei.
Preţurile de vânzare pleacă de la 20.000 de dolari şi pot depăşi 2 milioane de dolari. Fostele baze militare subterane sau depozitele de muniţie dezafectate au fost recondiţionate de echipa de experţi condusă de Vicino şi conţin în prezent spaţii de depozitare de mâncare, săli de forţă şi uşi care rezistă la orice bombardament. Pentru bogătaşi, buncărele individuale vin la pachet cu un design interior realizat de nume sonore în materie de decoraţiuni interioare, cu piscină, cameră de joacă pentru animalele de companie, teren de tenis şi baschet şi sală de cinema. Un astfel de palat subteran se găseşte în complexul anti-nuclear Europa One din munţii Germaniei şi preţul de pornire e de 2 milioane de dolari şi poate ajunge lejer la 3,5 milioane de dolari.
Acest buncăr a fost depozit de muniţie sovietic şi este imposibil de penetrat. Buncărele din Dakota de Sud fac parte dintr-un complex imobiliar subteran şi se vând cu preţuri cuprinse între 20.000 de dolari şi 50.000 de dolari. Fiecare edificiu din cadrul Vivos xPoint e conectat la propria sursă de apă proaspătă, are un generator individual de curent care are motorină asigurată pentru un an şi conţine în cei 55 mp echipament medical, unelte pentru supravieţuire, arme, materiale de relaxare, o mini-sală de forţă, computer conectat la internet, radio, TV, jocuri pe calculator şi un ATV pentru cazuri de forţă majoră. 10.000 de oameni şi-au cumpărat deja buncărele pentru că se tem că planeta va intra în haos după epidemie şi lupta pentru supravieţuire va fi extrem de violentă, susţine Vicino.