Alarmă falsă la reprezentaţele ONU

12 noiembrie 2009 1:31   Actualitate
Ultima actualizare:

Poliţia newyorkeză a anunţat marţi că praful suspect primită în cursul săptămânii de cel puţin şapte reprezentanţe diplomatice la ONU nu este o substanţă letală, ci făină, potrivit AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din New York, Mindy Diaz, plicuri conţinând pulberea respectivă au fost primite miercuri de misiunile Rusiei şi Lituaniei la ONU. În zilele anterioare, alte cinci plicuri similare fuseseră primite de reprezentanţele Franţei, Austriei, Uzbekistanului, Germaniei şi Marii Britanii.

După ce a fost alertată de misiunile diplomatice, poliţia din New York a efectuat - în noaptea de luni spre marţi - testarea pulberii printr-un "decontaminator" amenajat într-un camion special de pompierilor şi poliţiei, care staţiona în stradă.

În 2001, cinci persoane au decedat în SUA după ce au primit plicuri conţinând un praf alb care s-a dovedit a fi antrax /bacil de carbon/, bacterie care generează o maladie rapid letală şi se manifestă prin infecţii cutanate şi dificultăţi respiratorii. De atunci, forţele de ordine americane au primit mii de apeluri referitoare la prafuri suspecte, care - după verificare - se dovedeau inofensive, notează Agerpres.

Mai multe