Alex Dima: «Îmi place să fiu lăudat după ce gătesc»

1 iunie 2013 13:49   Actualitate
Ultima actualizare:

Chiar dacă nu ştie să facă zeci de feluri de mâncare, Alex Dima nu moare de foame dacă rămâne singur acasă. Ba mai mult, îi place să gătească. Mai ales dacă primeşte laude şi aprecieri, la sfârşit.

„Mă pricep să meşteresc doar câteva mâncăruri. Dar n-o să mor de foame niciodată. Sper! Ştiu să prepar paste cu tot felul de brânzeturi şi miez de nucă, fructe de mare, peşte la cuptor cu legume şi omletă. Mai nou, am descoperit cât de minunat este să combin vinul cu mâncarea. Mi-ar plăcea să am o bucătărie mare. Întotdeauna mi-am dorit asta şi poate într-o bună zi o să-mi construiesc una. Îmi place să gătesc", mărturiseşte unul dintre cei mai incisivi reporteri din Pro TV.

Îşi aduce aminte că, în primul an când a venit la facultate, ştia să facă ciorbiţă după o reţetă scrisă de mama şi lipită lângă aragaz. Colegul lui de cameră ştia să facă tocană. Asta au mâncat un an de zile. „El n-a reuşit să înveţe să facă ciorbă şi nici eu să fac tocană. Erau secrete de familie", menţionează Alex.

Este adeptul alimentaţiei sănătoase, dar, din păcate, mai scapă uneori şi la dulciuri, la un cârnat, la o sarma. Dimineaţa, castronul cu cereale, lapte şi tot felul de seminţe e lege. La prânz mânâncă o supă/ciorbă şi o salată sau peşte, iar seara ceva brânză cu ardei gras sau fructe. E conştient, însă, că mai important decât gătitul şi mâncatul e consumul de apă.

„Am descoperit pe pielea mea ce înseamnă să nu bei apă. Şi, de când am stat câteva zile prin spital, beau minimum doi litri pe zi. În rest, mă lupt din răsputeri să nu mai mănânc după 8 seara. Din păcate, atunci când sunt pe teren, prânzul se serveşte de multe ori pe la 10 noaptea. Dar bifăm asta la riscul meseriei", spune, râzând, Alex Dima.

Mai multe