Alin Văduva: «Gătitul mă relaxează»

18 februarie 2012 15:10   Actualitate
Ultima actualizare:

Viaţa departe de familie şi nevoia l-au învăţat pe fostul concurent de la „X Factor", Alin Văduva, să se descurce în bucătărie. Nu stă cu reţetele în faţă, ci improvizează. Rezultatul: de-a dreptul surprinzător.

Alin este plecat de acasă din 2006, când a venit în Bucureşti la facultate.

De atunci a stat tot prin chirii şi a fost nevoit să-şi gătească singur. Fapt care nu l-a speriat, dimpotrivă, a descoperit că-i place.

„Mă simt bine, mă relaxez. Nu stau cu cartea de bucate în mână sau cu mama la telefon, dar nici nu fac chestii sofisticate. Eu improvizez", spune artistul.

Într-o jumătate de oră, maximum o oră, masa-i gata. Şi încă una sănătoasă. Alin a ţinut să precizeze de mai multe ori că nu e adeptul prăjelilor şi al fast-food-ului.

„Eu sunt atras de mâncarea sănătoasă, salate, grătare, chiar astea îmi plac la gust. Dintotdeauna am fost aşa. Nici un împătimit al dulciurilor nu sunt, deşi mai am perioadele mele de poftă", mai spune Alin.

Sendvişul nu e unul oarecare. Alin a muncit la el, iar rezultatul - delicios

În plus, mai are un noroc: poate mânca orice, oricât şi la orice oră, că nu are probleme cu sănătatea sau cu kilogramele în plus.

„Nu-mi număr caloriile din farfurie şi se întâmplă să mănânc şi seara târziu. Dar sunt tânăr, am un organism cu arderi rapide şi, în plus, am început să merg şi la sală".

Sendviş-croissant cu pulpă de pui

Ingrediente: două pulpe de pui, două croissante, 5 linguri maioneză, 5 de smântână, două ouă, 150 g caşcaval, un căţel de usturoi, o lămâie verde, una galbenă, o portocală, un căţel de usturoi, o linguriţă sos de stridii, 3 de sos de soia, 5-6 frunze de salată, sare, piper.

Mod de preparare: pulpele se pun la prăjit. Maioneza se amestecă împreună cu usturoiul ras, cu coajă rasă de portocală şi lămâie, plus suc de lămâie şi frunze de salată.

Smântâna se pune pe foc şi se adaugă caşcavalul ras. Croi­­ssantul se taie longitudinal, se adaugă salata cu dressing de maioneză, apoi câteva felii de carne prăjită, peste care se pune crema de smântână.

Sendvişul se serveşte alături de gălbenuş de ou prăjit şi dressing obţinut din amestecarea sosului de soia cu cel de stridii.

Mai multe