«Am înnebunit când mi-am văzut băieţelul ars»

18 august 2010 18:05   Actualitate
Ultima actualizare:

Părinţii micuţilor internaţi la „Spitalul Grigore Alexandrescu” şi-au văzut, ieri, pentru prima oară de la tragedie, copilaşii.

Sfâşiaţi de durere, cu lacrimi în ochi, dar cu credinţă în Dumnezeu, oamenii au stat lângă pătuţuri şi şi-au privit pruncii care luptă cu moartea, la doar câteva zile de la venirea pe lume.

„Mi-am văzut băieţelul, pe Constantin. Are 14 zile, l-am născut pe 5 august. Este intubat, iar mânuţele şi picioruşele sunt bandajate. Medicii mi-au spus că este într-o stare gravă. Are arsuri de gradele I şi II. Mă doare sufletul când îl văd aşa de mic şi suferind atât de mult", ne-a spus, cu lacrimi în ochi, mămica, Georgiana Bostan, de 29 de ani.

Prof. dr. Dan Mircea Enescu, managerul de la „Grigore Alexandrescu", a declarat, ieri, că starea de sănătate a celor şapte bebeluşi este staţionară, dar gravă.

„Copiii sunt într-un şoc profund, pierd litri întregi de lichide, pe care noi trebuie să le refacem încontinuu. Se poate întâmpla orice în orice secundă", a precizat prof. dr. Enescu.

Bebeluşii au între 1 şi 2 kilograme, au arsuri între 60 şi 75% din suprafaţa corpului, arsuri ale căilor respiratorii şi funingine în plămâni. Medicul a mai spus că, dacă micuţii vor scăpa, vor rămâne cu cicatrici, care însă nu vor fi foarte evidente, întrucât posibilitatea lor de regenerare este foarte mare.

«M-au anunţat că mi-a murit fiul, iar micuţul meu trăieşte»

O gafă sinistră a fost făcută ieri: Andrei Dragomirescu, tatăl unuia dintre copiii afectaţi de incediu a fost anunţat telefonic, de către un „poliţist", că i-a murit fiul.

Distrus de durere, tânărul bărbat s-a prezentat la Maternitatea Giuleşti pentru a ridica certificatul de deces al micuţului şi aşa a aflat că băieţelul este încă în viaţă.

Andrei Dragomirescu a declarat pentru Mediafax, că îşi doreşte ca cei care sunt responsabili pentru situaţia în care a ajuns copilul său „să fie pârjoliţi şi ei", cum a fost şi micuţul lui.

Mai multe