«Am luat un dos de palmă peste gură de la Băsescu»

23 august 2010 18:31   Actualitate
Ultima actualizare:

Preşedintele "calcă strâmb", din nou, de data aceasta cu palma, nu cu pumnul. Traian Băsescu este acuzat de avocatul Daniel Chitic că vinerea trecută l-ar fi pălmuit, după o seară petrecută la terasa favorită de pe litoral, "Cireşica".

Preşedintele Traian Băsescu are, în ultima vreme, parte doar de huiduieli şi reproşuri din partea poporului care l-a votat. Vineri seara, a cedat nervos şi a pălmuit un avocat bucureştean, potrivit Cotidianul.ro.

«Preşedintele mi-a dat un dos de palmă cu tot cu monturi» VIDEO

Traian Băsescu a pălmuit un trecător în faţa localului Cireşica din Neptun - AUDIO

Băsescu: «Eşti un dobitoc pentru că nu m-ai votat şi a doua oară»

Preşedinţia: O persoană agresivă a adresat injurii şefului statului, nu a fost contact fizic

Victima, Dan Chitic, a confirmat, pentru Click!, întâmplarea care l-a bulversat. "Da! Preşedintele Traian Băsescu mi-a dat un dos de palmă peste gură!", şi-a început povestea avocatul de 33 de ani.

"Puţin după miezul nopţii, în noaptea de vineri spre sâmbătă, preşedintele ţării a părăsit terasa complexului «Cireşica», însoţit de soţia sa, Maria, dar şi de o turmă de SPP-işti. Treceam şi eu prin zonă, împreună cu soţia mea, Cristina.

L-am văzut pe Băsescu cum îşi ajută soţia să se urce în dreapta Loganului prezindenţial, i-a închis portiera şi a dat roată maşinii pentru a se urca şi el la volan. Numai că, în acel moment, fiind la doar 10-15 metri de Băsescu, m-am gândit să-i strig ce am pe suflet.

I-am spus «Să-ţi fie ruşine!». Băsescu a făcut ochii cât cepele şi a replicat scurt: «De ce să-mi fie ruşine, dobitocule?». M-am simţim dator să-i mai dau o explicaţie: «Să-ţi fie ruşine pentru tot ce ai făcut în ţara asta!».

La care el mi-a spus: «Eşti un dobitoc!». Nu m-am lăsat. «Da, sunt un dobitoc că te-am votat prima oară!». Iar Băsescu mi-a spus printre dinţi: «Eşti un dobitoc că nu m-ai mai votat»", ne-a povestit avocatul.

Fix în acel moment, conform lui Chitic, preşedintele a închis portiera maşinii şi s-a apropiat de el, flancat de doi SPP-işti şi cu mulţi alţii în spate.

"Mi-a dat un dos de palmă peste gură. Am vrut să ripostez, însă mâinile şi gâtul îmi erau priponite de ofiţerii SPP. Ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, Băsescu s-a urcat la volanul maşinii, deşi consumase alcool cu doar câteva minute înainte", spune Chitic.

Avocatul, însoţit de soţie, a plecat apoi spre vila din Neptun unde era cazat. Chiar în noaptea de vineri spre sâmbătă, el a povestit pe Internet, pe pagina sa de Facebook, detalii despre altercaţie.

Chitic ne-a mai spus că, deşi au fost martore mai multe persoane, nici una nu doreşte să dea detalii despre incident. Patronul localului "Cireşica", Costel Mincă, spune că nu a avut loc nici o altercaţie. "Am fost tot timpul alături de preşedinte, ba mai mult, am stat în faţa terasei până a plecat. Nu s-a întâmplat nimic de genul ăsta", ne-a spus Mincă.

Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) a făcut câteva precizări legate de incident. "În seara zilei de 20 august, ofiţerii nu au permis accesul în imediata apropiere a preşedintelui României unei persoane agitate, care a adresat injurii demnitarului", se arată în comunicatul SPP.

Avocatul Dan Chitic spune că nu s-a decis încă dacă va depune plângere împotriva lui Traian Băsescu. "Sunt încă în termen. Nu vă pot spune dacă voi depune sau nu vreo plângere. Nu am nimic de câştigat de pe urma acestui incident, ba din contră, chiar am de pierdut!", a spus Chitic, citat de Mediafax.

Băsescu recunoaşte altercaţia de la Neptun

Traian Băsescu a recunoscut că vineri seară a avut o altercaţie cu un cetăţean. El a negat însă, printr-un comunicat, că ar fi agresat fizic pe cineva, susţinând doar că a fost înjurat.

"În cursul serii de vineri, în staţiunea Neptun, o persoană cu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fără a exista însă un contact fizic între aceasta şi şeful statului", se spune în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. Întâmplător sau nu, după acest incident, şeful statului a anunţat că îşi ia vacanţă cinci zile.

«Ne gândim dacă să-i facem plângere penală preşedintelui»

Singurul martor al avocatului este soţia lui, Mihaela Chitic, (38 de ani), de meserie agent imobiliar. Ea a confirmat informaţia, specificând că lovitura dată soţului ei a fost dură.

Nu a reuşit, însă, să facă vreo fotografie sau să filmeze incidentul pentru că în momentul în care au plecat la plimbare au lăsat în cameră telefoanele şi aparatul de fotografiat.

"Nu a fost un incident nefericit, a fost un dos de palmă dat peste gură. În acest moment ne gândim dacă să-i facem plângere penală preşedintelui", a adăugat Mihaela Chitic.

Preşedintele a lovit un copil, la un miting electoral în 2004

Traian Băsescu a mai fost acuzat de agresiune fizică. O înregistrare dată publicităţii în noiembrie 2009, îl arată pe şeful statului lovind un copil, în timpul unui miting electoral de la Poieşti, care a avut loc în 2004.

În film, Băsescu este asaltat de o femeie cu un memoriu. În timp ce aceasta îi vorbeşte, preşedintele se întoarce către un copil de 12-13 ani care era lângă scenă şi îl loveşte cu dosul palmei peste faţă. Copilul se retrage câţiva centimetri şi apoi zâmbeşte.

Se pare că puştiul l-ar fi supărat pe Băsescu după ce ar fi strigat, din greşeală, "Trăiască Iliescu!". În 2007, şeful statului a avut o ieşire nervoasă şi la adresa unei ziariste, căreia i-a confiscat telefonul şi a numit-o "ţigancă împuţită".

Mai multe