«Am uitat-o pe Elena Ceauşescu în pădure»

24 noiembrie 2010 16:21   Actualitate
Ultima actualizare:

La finalul lui ‘89, la palatul de la Scroviştea s-au găsit trofee de vânătoare care au şocat prin valoare şi prin numărul mare.

Citeşte şi:

«Ceauşescu îi bătea la fund pe diplomaţi»

Sergiu Nicolaescu a vrut să-l omoare pe Ceauşescu şi să se sinucidă

Băsescu, despre Ceauşescu: «Dacă stătea doar 10 ani, era un mare preşedinte în istoria românilor»

Este oficial! Soţii Ceauşescu au fost îngropaţi în Ghencea - VIDEO

Dincolo de cifre, partidele de vânătoare ale dictatorului au oferit şi momente amuzante. Inginerul silvic Vasile Crişan, care i-a organizat majoritatea vânătorilor, povesteşte că la primul eveniment a reuşit să o piardă pe tovarăşa Ceauşescu.

„În iunie 1965, la câteva luni de când preluase puterea, am organizat prima vânătoare la căpriori. Vânătoarea s-a făcut din maşină, dar soţia lui a refuzat să-l aştepte la marginea pădurii. De fiecare dată când dobora un animal, Ceauşescu cobora ca să inspecteze prada. După una din aceste opriri, am plecat fără să ne dăm seama că tovarăşa nu mai e în maşină", povesteşte autorul.

Securistul care o însoţea pe Ceauşeasca şi-a dat seama de lipsa ei şi maşinile s-au întors din drum. Am găsit-o într-un tufiş, folosit de ea pe post de toaletă.

Şi-a adjudecat un cerb împuşcat de un alt vânător

În 1976, la o vânătoare de cerb comun, lucrurile nu au ieşit foarte bine.

„Lângă Azuga, descoperisem un cerb comun foarte valoros. L-am urmărit o săptămână şi am raportat la Bucureşti. (...) Cerbul a apărut cu cele două ciute cu care se împerechease în locul în care îl ştiam de o săptămână, dar Ceauşescu l-a ratat. Noi văzusem toţi că ratase, dar el insista că l-a nimerit", ne-a povestit Vasile Crişan.

Situaţia a fost salvată de un inginer silvic din zonă, care a reuşit să împuşte cerbul la două zile după ratarea dictatorului. Trofeul a fost adjudecat de Ceauşescu.

Colecţia lui Ceauşescu

426 de cerbi comuni;

385 blănuri de urs;

172 de capre negre;

1.265 cerbi lopătari;

610 mistreţi;

81 de căpriori;

78 de mufloni;

două capre de stâncă;

peste 10.000 de fazani.

Mai multe