«Am urcat pe Everest şi mi-am găsit cel mai bun prieten într-un cub de gheaţă»

24 iunie 2011 9:37   Actualitate
Ultima actualizare:

Rodney Hogg a văzut trupul prietenului său, alpinistul Peter Kinloch pe o cornisă, situata la 304 metri departare de vârful Everestului.

Peter Kinloch, de 28 de ani, participase anul trecut la Seven Summits Challenge, o competitie în care alpiniştii încercau să escaladeze cele mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, informează dailymail.co.uk

Însă, pe măsură ce cobora de pe munte, el a prins condiţii meteo foarte proaste şi a murit îngheţat, din cauza oboselii.

Prietenii săi alpinişti spun despre Peter, care lucra în IT, că a fost orbit de o furtună de zăpadă şi a pierdut coordonatele, înainte să moară.

Trei şerpaşi nepalezi au încercat câteva ore să-l resusciteze, dar în cele din urmă au fost nevoiţi să-i abandoneze trupul pe munte.

Din rubrica EXTERNE mai citeşte şi:

«Când am văzut trupul, am ştiut instant că este Peter. Puteam să-i văd faţa. Era ca şi cum stătea pe spate şi se odihnea. Era prea periculos să ajung aproape de el aşa că am avut un moment emoţionant acolo sus», a spus prietenul său Rodney.

Hogg, care lucrează la BBC a mărturisit că şerpaşii au poziţionat într-un mod anume corpul prietenului său, astfel încât să rămână acolo veşnic, conservat într-un cub de gheaţă.

Experţii susţin că pe Everest sunt peste 200 de trupuri ale alpiniştilor care au murit în încercarea de a-l escalada.

Everestul are 8.851 de metri înălţime şi se află la graniţa dintre Nepal şi Tibet, în Himalaya.

Mai multe