Anca Pandrea, la parastasul lui Iurie Darie: «Îmi este cumplit de dor de Iura»

30 mai 2014 23:24   Actualitate
Ultima actualizare:

Au trecut cinci săptămâni de când actorul Iurie Darie a trecut în nefiinţa, dar lacrimile partenerei sa, Anca Pandrea, încă nu au secat. Sâmbătă i-a făcut parastasul de 40 de zile, iar momentul a răscolit-o şi mai mult.

„Iura este sufletul meu şi viaţa mea. Fără el, mi se sfâşie carnea pe mine de durere. În aceste cinci săptămâni mi-a fost cumplit de dor de el. Dar zilnic vorbesc cu el, ca şi cum ar fi în permanenţă cu mine", ne-a spus Anca Padrea, cu ochii în lacrimi, după slujba de pomenire.

Ducu Darie, fiul regretatului Iurie Darie

Familia şi prietenii apropiaţi s-au întâlnit de dimineaţă la mănăstirea Radu Vodă, după care s-au îndreptat spre cimitir. Mormântul lui Iurie Darie era acoperit cu flori şi coroane, peste care se depusese un strat uşor de zăpadă. Anca a îmbrăţişat crucea şi a plâns aproape pe tot parcursul slujbei. A fost susţinută de fiul marelui actor, regizorul Ducu Darie.

„În toată această perioadă, de când a murit tata, am vorbit aproape zilnic la telefon cu Anca şi ne-am văzut de câteva ori, dar am vrut să o las să se mai liniştească. E greu să ne despărţim de el. Pentru mine, tata va rămâne acolo...", a declarat Ducu. După slujba de la cimitirul Sfânta Vineri, familia şi apropiaţii s-au îndreptat spre pomana de la restaurant. Iurie Darie a decedat la data de 9 noiembrie, după mai multe luni de suferinţă.

Şi lui Şerban Ionescu i s-a făcut parastasul în avans

Un alt mare actor a fost pomenit sâmbătă, tot la ora 13.00, dar la un alt cimitir. Magda Catone a făcut parastasul de 40 de zile pentru Şerban Ionescu, deşi de la moartea lui au trecut doar trei săptămâni.

Asta pentru că între 25 decembrie şi 6 ianuarie, când s-ar fi împlinit cele 40 de zile, nu se fac parastase. Slujba de pomenire s-a ţinut la mormântul actorului din cimitirul Bellu.

Mai multe