Andreea Bănică şi Connect-R îşi fac griji pentru pensie

11 iunie 2013 17:12   Actualitate
Ultima actualizare:

Este cunoscut faptul că artiştii, în special cântăreţii, nu au aceleaşi drepturi cu cei din ţările membre ale Uniunii Europene, şi anume nu beneficiază de o pensie de la stat.

Europarlamentarul Petru Luhan a pus la cale acţiunea "Uniţi pentru drepturile artiştilor"

Acesta este motivul pentru care Connect-R şi Andreea Bănică, alături de colegi de breaslă de-ai lor, precum Gheorghe Turda, Laurenţiu Duţă, Alexandru Arşinel, Stela Popescu sau Sofia Vicoveanca vor merge la Bruxelles în data de 19 iunie.

Mai mulţi artişti mari din România s-au unit pentru a lupta pentru drepturile lor

La iniţiativa tânărului europarlamentar Petru Luhan, artiştii vor fi prezenţi miercurea viitoare în Parlamentul European, unde se organizează o conferinţă pentru „Reglementarea statutului artiştilor în Uniunea Europeană" şi unde aceştia vor putea să-şi ceară drepturile.

Connect-R luptă pentru drepturile artiştilor

Coştient că tinereţea nu este veşnică, Connect-R vrea să se asigure de pe acum că va avea o viaţă liniştită când se va retrage din showbiz.

„După o vârstă, trupul nu mai poate vinde, astfel că trebuie stabilite de pe acum detaliile care ţin de pensiile artiştilor. În România nu există un sistem transparent de repartizare a drepturilor UCMR", a spus solistul. Andreea Bănică luptă şi ea pentru a se bucura de un venit când nu va mai putea cânta. „Este momentul ca şi artiştii din România să îşi cunoască drepturile", a spus blonda.

Mai multe