Andrei, 7 ani, nu ştie că tatăl lui nu mai e

3 noiembrie 2010 18:50   Actualitate
Ultima actualizare:

Comandorul Sorin Avram s-a ridicat la ceruri. Unul dintre piloţii care şi-au pierdut viaţa în cumplitul accident, de luni, din judeţul Cluj, a fost înmormântat ieri, la Târgu-Mureş, ca un erou.

Peste patru sute de persoane, colegi, prieteni, rude şi însuşi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, au participat la funeraliile comandorului în vârstă de 40 de ani.

Singurul care a lipsit a fost fiul său, Andrei, în vârstă de 7 ani, care nici măcar nu ştie că şi-a pierdut tatăl.

Sfâşiată de durere, soţia comandorului, care este însărcinată în luna a şaptea, abia dacă s-a mişcat de lângă sicriu (foto: Claudia Sas)

„Fiul cel mare, Andrei, este acasă cu bunica lui. Nu ştie că tatăl lui a murit, iar mama lui se fereşte să plângă de faţă cu el", a spus Olimpia Giurgiu, mătuşa lui Sorin.

„Acest eveniment ne-a zdruncinat familia. E o mare pierdere pentru noi, mai ales pentru fiica mea care îşi pierde soţul, tatăl unui copil şi al celui de-al doilea, care e pe drum.

Sorin Avram a fost înmormântat ca un adevărat erou, cu onoruri militare (foto: Claudia Sas)

Ziua de luni a fost cea mai grea din viaţa noastră. Când ne-a dat vestea, fiica mea ne spunea la telefon că o să moară. Viaţa fără el va fi foarte grea, eu sunt bunic, nu soţ şi nici tată", a spus Ioan Rus, socrul comandorului.

Slujba a fost ţinută de un sobor de preoţi condus de IPS părintele Andrei, arhiepiscop de Alba Iulia.

Înainte ca sicriul să fie lăsat în groapă garda de onoare a tras trei focuri în aer, iar un elicopter al armatei, un avion şi un planor au survolat cimitirul.

Laurenţiu Chiriţă, al doilea pilot care se afla luni în MIG-ul 21 Lancer, va fi înmormântat astăzi, la Câmpia Turzii.

Mai multe