Angelina şi Angelica: «Mâine nu vom mai fi lipite!»

1 noiembrie 2011 15:34   Actualitate
Ultima actualizare:

Operaţie cu emoţii. Medicii de la Spitalul de copii “Lucile Packard” al Universităţii Stanford se luptă să le separe pe micuţele siameze Angelica şi Angelina, lipite la piept şi abdomen.

Bucuria de a aştepta doi copii s-a transformat în coşmar pentru Ginady Sabuco din San Jose, California. Aflase de la ecograf vestea că va avea gemene, dar după ce le-a născut a descoperit şocată că erau lipite.

Se joacă toată ziua ”de-a mama şi copilul”

Fetiţele, acum în vârstă de 2 ani, au în comun diafragmele, ficatul şi intestinele, dar inimile sunt aproape în întregime separate.

"De ce eu, de ce fetelor mele să li se întâmple aşa ceva?" a strigat mama, plângând în hohote.

Operaţia va fi realizată de 20 de medici

Dar nu a abandonat bebeluşii oropsiţi, care s-au dezvoltat aproape ca orice copii. Dacă nu s-ar vedea că sunt lipite, ar părea perfect normale.

"Angelica e mai guralivă, Angelina e tăcută. Se joacă amândouă de-a mami şi copilul, le place să le spun poveşti şi să asculte muzică", a povestit Ginady, care se roagă cu disperare ca operaţia de separare în care au intrat să se termine cu bine.

Cei 20 de medici spun că despărţirea lor e vitală pentru ca pe viitor să nu li se deformeze scheletul şi să nu sufere de tulburări psihice. Ei le vor separa ficatul şi intestinele, reconstruindu-le pereţii pieptului şi abdomenului.

Mai multe