Annise Parker, prima lesbiană aleasă primar în Houston - VIDEO

14 decembrie 2009 9:17   Actualitate
Ultima actualizare:

În vârstă de 53 de ani, Annise Parker deţinea, până acum, funcţia de controlor financiar al primăriei. Ea nu şi-a ascuns niciodată orientarea sexuală, ci, dimpotrivă, şi-a început cariera politică, acum aproape trei decenii, ca activistă pentru drepturile lesbienelor. Aceasta nu a împiedicat-o să fie aleasă, din partea democraţilor, în consiliul municipal, iar acum în cea mai înaltă funcţie a oraşului.

"Am recunoscut întotdeauna că sunt homosexuală; aceasta face parte din CV-ul pe care îl prezint în mod public, dar este doar un element din întregul pachet", a declarat Annise Parker.Click aici pentru a vedea imagini cu lesbiana primar!

Ea s-a confruntat la alegeri cu un coleg de partid, avocatul de culoare Gene Locke. Acesta nu a adus în discuţie orientarea ei sexuală, dar grupările dreptei tradiţionaliste au intervenit şi au făcut din această chestiune tema centrală a campaniei. Nu au lipsit nici atacurile murdare pe care candidata le-a înfruntat cu seninătate.

"Houston este un oraş multi-rasial, multi-cultural, internaţional şi cred că alegerea mea va trimite întregii lumi mesajul că Houston este un oraş care poate face surprize", a spus Parker.

Annise Parker şi-a sărbătorit victoria împreună cu partenera sa şi cei trei copii adoptaţi. În ciuda controversei, scrutinul nu i-a pasionat pe localnici: mai puţin de 17 la sută dintre alegători au făcut efortul de a se deplasa la secţiile de votare. Alte câteva oraşe americane şi-au ales deja primari homosexuali, dar, cu peste două milioane de locuitori, Houston este de departe cel mai mare.

Mai multe