Antrenoarea Cori: «La cantităţi greşim noi, când mâncăm»
E greu să ai un corp „tras printr-un inel" când eşti un pofticios, mănânci mult şi nu faci sport. Mai ales dacă metabolismul nu te ajută şi ai impresia că „te îngraşi şi dintr-un pahar cu apă". Antrenoarea Cori Grămescu atrage atenţia că marea problemă nu e neapărat ce, cum sau când mâncăm, ci mai ales CÂT.
„Noi ne punem în farfurie mult, faţă de cât ar trebui. Primul lucru pe care e bine să-l faci e să te obişnuieşti să mănânci mai puţin, să te ridici de la masă când nu eşti complet sătul.
Ar trebui să mâncăm 200-300 g de legume şi 100-200 g de carne slabă la o masă.
Zilnic e bine să mâncăm o porţie de lactate naturale (150 g) şi maximum 300 g de fructe naturale, de sezon", spune antrenoarea Cori Grămescu.
Cori şi-a preparat piept de pui la grătar şi legume la tigaieîn restaurantul Adevărul Holding, Sensazioni Club
Apoi, dacă eşti extraordinar de pofticios şi-ţi plac mâncărurile „cu gust", încearcă măcar să găteşti în casă, cu ingrediente naturale, pe care să le consumi mai aromate, mai condimentate.
„Pentru organism, o calorie de bună calitate nu e acelaşi lucru cu o calorie dintr-o prăjitură cu margarină, spre exemplu. Dacă îţi plac mult dulciurile, alegele pe cele cu mai puţin zahăr", mai spune specialista.
Şi ea recunoaşte că a început să mănânce sănătos de nevoie, apoi acest lucru a devenit un mod de viaţă.
„Din 2006-2007 am început să mănânc sănătos şi echilibrat. Până atunci făceam foamea şi încercam tot felul de diete.
Acum mănânc salate, carne slabă, peşte, lactate şi, din când în când, îmi fac câte o poftă.
Dar întotdeauna recuperez cu antrenamente intense şi reiau dieta de la următoarea masă.
Beau multă apă şi maximum o cafea pe zi. Şi eu sunt pofticioasă, dar nu mănânc mult, eventual gust.
La cantităţi greşim noi, în general". În plus, pentru că se alimentează corect şi nu există dezechilibre în organism, nici nu simte nevoia de alimente interzise.
Tu cum te îngraşi? Iată lista de alimente interzise şi recomandate!
Cei care au tendinţa să se îngraşe pe coapse şi şolduri trebuie să evite carnea grasă de porc, pâinea albă şi dulciurile procesate. Sunt recomandate seminţele de in şi uleiul de cânepă.
Cei care pun grăsime pe burtă trebuie să se ferească de grăsimi saturate (untură, slănină, salam), dulciuri de patiserie, dar să mănânce legume fibroase, carne slabă şi fructe, dar nu din cele dulci.
Cei care, dimpotrivă, vor să mai pună masă musculară, dar nu grăsime, trebuie să mănânce orez integral, cartofi dulci, paste integrale, fructe, pâine integrală şi carne slabă. Evident, să meargă la sală.
Dacă ai o greutate ideală şi mergi la sală doar pentru condiţie fizică, e bine să mănânci maximum 200-300 de calorii în plus. Nu e cazul celor care vor să slăbească.
Mai citeşte:
Cori Grămescu, 300 de abdomene pe zi ca să fie sexy în FHM