Anunţul făcut de Papa Francisc i-ar putea întrista pe credincioşi: «Aş putea să...»

13 iunie 2014 15:49   Actualitate
Ultima actualizare:

Papa Francisc nu exclude posibilitatea de a demisiona la un moment dat, ca predecesorul său Benedict al XVI-lea, a declarat el într-un interviu publicat vineri. Suveranul Pontif, în vârstă de 77 de ani, a subliniatcă îi va "cere Domnului să-l lumineze atunci când va veni momentul", informează Mediafax.

Într-un interviu pentru cotidianul catalan "La Vanguardia" şi televiziunea spaniolă "Cuatro", Papa apreciază că Joseph Ratzinger "nu a încălcat tradiţia" renunţând la papalitate pe 11 februarie 2011.

"Papa Benedict a făcut un gest însemnat, a deschis o poartă. Benedict nu a încălcat tradiţia. De fapt el a creat o instituţie a unor eventuali papi emeriţi (...). Aş face acelaşi lucru ca el. I-aş cere Domnului să mă luminze când va veni momentul şi să-mi spună ce trebuie să fac. Şi sunt sigur că o va face!", a declarat Papa Francisc.

Papa Francisc, născut Jorge Mario Bergoglio, este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. Este primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea (731-741).

Mai multe