Aoleeeeu! Ne-am blocat în nămeţi!

17 decembrie 2010 18:16   Actualitate
Ultima actualizare:

Un adevărat coşmar a fost ziua de ieri în Constanţa. Oraşul a fost parcă paralizat. Porturile au fost închise, cursurile elevilor suspendate, iar traficul a fost blocat. Cel mai grav însă a fost că un copil a murit, fiindcă ambulanţa a rămas înzăpezită.

La minus 3 grade Celsius, constănţenii au avut de furcă din cauza viscolului şi a zăpezii. Oamenii nu şi-au putut scoate maşinile din parcare decât cu mari eforturi.

CITEŞTE ŞI

Acoperişul arenei din Minneapolis s-a prăbuşit din cauza zăpezii - VIDEO

Galaţi sub prima zăpadă grea FOTOGALERIE

Zăpada şi inundaţiile au blocat mai multe drumuri naţionale

Răzvan Simion, despre cum să ajungi la muncă prin zăpadă - VIDEO

După câteva ore de ninsoare, mai multe mijloace de transport în comun au rămas blocate pe podul de la Butelii. Autobuzele nu au putut urca pe pod, din cauza gheţii de sub stratul de zăpadă de pe carosabil.

Primăria Constanţa a acţionat cu 48 de utilaje de deszăpezire, dar munca lor a fost de Sisif. Încă de joi seara, porturile de la Marea Neagră au fost închise, activităţile portuare urmând a fi reluate atunci când vizibilitatea o va permite, iar vântul va scădea în intensitate.

Şi cursurile în 30 de şcoli din judeţ au fost suspendate, din cauza viscolului, iar alte 9 unităţi de învăţământ au avut ieri program redus. Cel mai tragic a fost că, la Topraisar, un bebeluş de două luni a murit , fiindcă Ambulanţa a rămas înzăpezită de două ori pe drum şi nu a ajuns la timp să-i acorde primul ajutor.

Apelul de urgenţă a fost dat la ora 11.05, de naşa copilului, care semnala că micuţul respiră greu.

„Imediat am luat legătura cu comandamentul de iarnă pentru a afla dacă putem ajunge până la caz. La 11.25, a sunat, iar mama copilului să ne spună că este vânăt şi rece. Probabil că atunci decedase", a declarat dr. Aura Broască, medicul coordonator de serviciu la Ambulanţă.

Muncă de Sisif pentru utilajele de deszăpezire

Faleza din Constanţa pare de „sticlă"

Nici lanţurile de la roţile maşinilor nu mai ajută

GALAŢI - Omăt de 15 centimetri în oraş

Unul dintre judeţele cele mai afectate de valul de ninsori a fost Galaţiul. În oraşul Galaţi stratul de zăpadă a atins 15 cm.

Deşi două sărăriţe şi 14 tractoare cu lamă au fost puse la treabă, traficul rutier la ieşirea din oraş spre DN 25 era infernal: coloane de maşini şi ambuteiaje, multe dintre ele cauzate chiar de autospecialele care interveneau pentru curăţarea zăpezii, dar şi de camioanele şi tirurile care încercau să intre sau sa iasă din oraş.

OLT - Trei victime pe şosea, din cauza gheţii

Două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alta a fost rănită grav, ieri, în localitatea Radomireşti, după ce o maşină a derapat pe gheaţă, a intrat pe contrasens şi a lovit o cisternă care circula regulamentar.

Potrivit poliţiştilor, şoferul teleormănean Cristian C., de 35 de ani, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi de vizibilitate redusă date de ninsoarea abundentă.

CONSTANŢA - Pui de lebădă găsit îngheţat

Un pui de lebădă a înnoptat într-un cămin studenţesc din Constanţa. Pasărea a fost salvată din viscol de o studentă. Biata pasăre îngheţată bocnă a fost răsfăţatul studenţilor, care l-au adăpostit lângă un calorifer și i-au dat pâine şi apă.

Specialiștii spun că lebăda s-a rătăcit de stol din cauza viscolului. Pasărea a fost dusă în Microrezervația Complexului Muzeal de Științe ale Naturii unde e îngrijită.

FOTO: Oraşul Constanţa sub prima ninsoare grea din 2010

Mai multe