Apartament al Papei Ioan Paul al II-lea, vândut unui homosexual

23 februarie 2010 16:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Apartamentul aparţinea unei femei care a decedat la vârsta de 93 de ani în anul 1993, când în Spania nu existau legi privind cuplurile de homosexuali şi a căsătoriilor dintre aceştia.

Alberto, unul dintre cei doi bărbaţi care locuiesc în apartamentul din Madrid, susţine că în anul 1998 a avut o problemă la acoperiş şi astfel a decis să îl cheme pe proprietar. A descoperit cu mirare că a primit răspuns de la unul din reprezentanţii Papei din Spania de la acea vreme, monsignore Lajos Kada, de la care a cumpărat, ulterior, apartamentul.

Spaniolul susţine că deţine documentul de vânzare-cumpărare în care numele vânzătorului este Karol Wojtyla (numele de botez al lui Papa Ioan Paul al II-lea).  În momentul de faţă Alberto trăieşte alături Miguel Angel, cu care s-a căsătorit pe data de 11 iunie în anul 2008.

"Lucrurile s-au schimbat în bine în ultimii 10 ani. Noua lege înseamnă egalitate în drepturi pentru toţi cetăţenii" a declarat Miguel, preşedinte al Asociaţiei de Lesbiene, Homosexuali, Transsexuali şi Bisexuali din Madrid.

Vezi aici FOTO cu cei doi spanioli în fosta casă a Papei şi cu actul de vânzare-cumpărare

Mai multe