Are 141 de ani pentru că a mâncat doar nuci

21 iulie 2013 17:58   Actualitate
Ultima actualizare:

Are 10 copii şi a băgat în mormânt patru neveste până acum. Actuala nevastă, Misra, are 81 de ani, fiind cu 60 de ani mai tânără decât el. Cel mai bătrân dintre copii a trecut binişor de suta de ani, informează The Mirror. Feroz-ud-Din Mir locuieşte în munţii din districtul Uri, din Kashmir şi se ocupă cu negoţul de fructe şi nuci.

Întrebat de reporteri care este secretul longevităţii sale, el a recunoscut că a fumat ca un turc până aproape de bătrâneţe şi că a mănâncat zilnic zece nuci. În 1890 s-a însurat cu prima lui nevastă, o fată din Punjabi. După ce i-a murit soţia, Feroz s-a întors în India şi a fost căsătorit de încă trei ori. I-au murit pe rând toate soţiile.

Cea de a cincea soţie povesteşte că e speriată de memoria bărbatului: "Mi-a povestit cutremurul din 1900 şi foametea de atunci. A salvat câteva persoane atunci, dar nu mai trăieşte nimeni să confirme".

Nucile conţin iod, vitaminele A şi E, dar şi proteine şi acizi graşi omega 3. Sunt bogate în grăsimi benefice pentru piele. Nutriţioniştii recomandă o linguriţă de nucă pisată în fiecare zi pentru a asigura necesarul de carbohidraţi şi acizi monosaturaţi.

Mai multe