Are bucătăria în Ford şi dormitorul în dubiţă

27 ianuarie 2010 21:45   Actualitate
Ultima actualizare:

A renunţat la casa în care locuia cu chirie din cauza unui vecin scandalagiu. S-a mutat la părinţi, dar nu i-a priit şi a ales să stea pe străzi.

Acum, nea Palangă are ce mulţi doar visează: două maşini. Astea-s casele lui.

Pe prima, un Ford gri, a primit-o cadou de la actorul George Mihăiţă, al cărui angajat a fost anul trecut în localul „Jos Pălăria".

Viaţa i s-a schimbat complet de atunci: şi-a luat reşou pentru a încălzi mâncarea, un radio care să-i alunge plictiseala şi un calorifer, pentru zilele friguroase. A început să gătească toate felurile de mâncare, de la cartofi prăjiţi şi fasole, până la ciorbă de pui sau de porc.

În toamnă, după ce s-a închis terasa din faţa localului, nea Palangă a continuat să locuiască în faţa pub-ului. Cum a dat frigul a pus mâna pe a doua maşină, o dubiţă cumpărată cu 500 de euro de la un amic.

„Am avut noroc! O maşină ca asta e cel puţin o mie de euro. E numai bună de dormit", recunoaşte nea Palangă. Acum se spală la lighean, dar face eforturi pentru a-şi spori confortul din casă: şi-a luat televizor, saltea şi nu se lasă până când nu montează un duş în duba lui.

Mai multe