Are casa lui, dar i se cere chirie

26 octombrie 2010 17:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Un bărbat din Galaţi ar putea fi obligat să plătească chirie pe apartamentul proprietate personală! Omul a aflat că terenul pe care a fost ridicat blocul a fost retrocedat unei persoane care pretinde chirie.

Citeşte şi:

Aici chiria costă 23.000 € pe lună

Ai venituri foarte mici? Statul îţi plăteşte căldura la iarnă

Un loc în cămin costă între 200 şi 600 de euro

Îţi cauţi chirie? Iată 7 sfaturi

Este cazul gălăţeanului Vasile Pârlog, proprietar al unui apartament într-un bloc de lux de pe Faleza Dunării.

După ce a plătit peste 900.000.000 de lei vechi, în 2002, omul a aflat că terenul pe care a fost ridicat blocul a fost retrocedat unei persoane care cere chirie 2. 352 de euro pe lună.

În 2002, Vasile Pârlog s-a grăbit, la fel ca alţi concitadini cu dare de mână, să îşi cumpere un apartament cu vedere la Dunăre. Preţul plătit, extrem de piperat pentru acele vremuri, a ajuns la 934 de milioane lei vechi.

La începutul anului 2009, Vasile Pârlog şi vecinii săi aveau să afle că o anume Aneta Gorea, din Galaţi, revendicase în instanţă terenul de 400 de metri pătraţi pe care se află blocul lor şi îl şi câştigase.

Mai mult decât atât, femeia a solicitat ca asociaţia de proprie­­tari să-i plătească o chirie de 2.352 de euro, lunar, începând cu 19 ianuarie 2009, adică 130 de euro pentru fiecare apartament.Procesul e pe rol la Judecătoria Galaţi.

"Odată cu cumpărarea apartamentului mi s-a constituit un drept de folosinţă asupra terenului. Dreptul de folosinţă a terenului a fost plătit şi nu mai plătesc încă o dată", Vasile Pârlog, proprietar apartament

"Clienta mea a dat în judecată asociaţia de proprietari. Ea are o hotărâre judecătorească de împroprietărire şi e stăpână pe bucata de pământ pe care e construit blocul", Romică Artene, avocat

Mai multe