Are una dintre cele mai bune slujbe din lume: este plătit să guste bere

17 mai 2013 16:17   Actualitate
Ultima actualizare:

Plătit să bea bere de calitate. Asta e meseria lui Dane Morten Ibsen, care este, pe viaţă, degustătorul oficial al berii Carlsberg. Bărbatul, de 43 de ani, are probabil cea mai bună slujbă din lume.

Povestea lui Dane Morten Ibsen, un bărbat plătit să bea bere întreaga viaţă, a fost prezentată de ziarul "Daily Mail".  În calitate de degustător profesionist al berii Carlsberg, Ibsen trebuie să bea cinci halbe de bere gratis pe săptămână.

El îşi desfăşoară serviciul la sediul firmei Carlsberg din Copenhaga, capitala Danemarcei, unde are sarcina să testeze atât berea din butoaie, cât şi berea îmbuteliată în sticle.

Dane Morten Ibsen, 43 de ani, verifică la sânge calităţile chimice şi microbiologice ale berii

"Din punct de vedere al calităţii, verific ca berea să aibă aroma care trebuie şi să-şi păstreze aroma consacrată şi în prezent.  Facem şi teste chimice şi microbiologice pentru a ne asigura că nu există rabat de la calitate", spune Dane Morten Ibsen.

"O halbă perfectă de Carlsberg trebuie să aibă un gust de proaspăt şi uşor fructat de mere, malţ şi un echilibru perfect între gustul savuros şi amar în final", subliniază degustătorul oficial.

Grupul Carlsberg produce peste 36 miliarde de sticle de bere anual

El şi-a început cariera de berar în 1996 şi deţine cea mai plăcută slujbă de patru ani. Grupul Carlsberg produce 36 miliarde de sticle de bere, anual, care ajung în 150 de ţări din întreaga lume. Morten spune că este o onoare pentru el să continue tradiţia fondatorului berii Carlsberg, J C Jacobsen.

Băută cu moderaţie, berea aduce numai beneficii organismului uman.

Fluidizează sângele, creşte colesterolul "bun" şi îl scade pe cel "rău", scade tensiunea, deci scade riscul a face boli de inimă.

Ajută rinichii, reducând riscul apariţiei pietrelor la rinichi, datorită faptului că are un conţinut mare de apă ce curăţă căile urinare.  6 Berea e o sursă bogată de vitamine B6 şi B12 şi siliciu, care ajută la întărirea oaselor.

Reduce riscul de diabet tip 2, potrivit unui studiu realizat la Harvard. De asemenea, berea conţine antioxidanţi, reducând riscul de apariţie a cancerului.

Studii serioase au arătat că un consum moderat de bere scade riscul de apariţie a bolii Alzheimer şi riscul de congestie cerebrală, ajutând la menţinerea sănătăţii creierului.

Mai multe