Arestare în cazul exploziei de la Chișinău

16 octombrie 2009 20:43   Actualitate
Ultima actualizare:

"Persoana suspectată că provocat explozia din Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost reţinută şi se află în arestul poliţiei", a spus ieri ministrul de interne, Victor Catan.

Anterior, Procurorul General al R. Moldova, Valeriu Zubco, a anunţat că a fost identificată persoana care a provocat deflagraţia cu o grenadă RG-42 în timpul concertului dedicat Hramului Chişinăului.

Potrivit lui Zubco, comisia de anchetă creată pentru investigarea acestui caz a identificat suspectul în baza declaraţiilor martorilor.

Aceştia au vorbit despre o persoană care se afla în locul în care s-a produs deflagraţia, au dat detalii privind discuţiile purtate de către aceasta şi au descris-o. Tânărul a fost identificat şi acum este căutat. Zubco nu a dat numele persoanei suspectate, pentru a nu prejudicia ancheta.

Catan a declarat tot miercuri că persoana vinovată ar avea 23 de ani, înălţimea 1,70 metri, părul de culoare neagră. Potrivit martorilor, acesta purta o geacă de culoare verde închis şi blugi de culoare neagră.

Procurorul General vede o legătură între explozia din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi cele două apeluri telefonice cu ameninţări primite de anticamera premierului Vlad Filat. Concluzia lui este că s-a urmărit intimidarea populaţiei.

Cel puţin 41 de persoane, majoritatea tineri, au fost rănite miercuri seară, la Chişinău, după ce o explozie de origine suspectă, posibil a unei grenade, s-a produs în timpul concertului lui Ştefan Bănică jr. susţinut în aer liber în centrul capitalei, cu ocazia Zilei Oraşului.

Mai multe