Aşa ajunge apa chioară din Dâmboviţa în pahar

16 mai 2010 19:56   Actualitate
Ultima actualizare:

Germeni periculoşi, streptococi fecali şi bacterii care te bagă în spital, iată ce au găsit reporterii Click! în apa pe care o beau bucureştenii. Reprezentanţii Apa Nova spun că apa furnizată în Capitală e pură şi bună de băut. Citiţi mai jos ce drum parcurge apa chioară din râuri în paharul nostru.

Apa care curge la robinetele bucureştenilor este captată de furnizorul de servicii din Capitală, Apa Nova, din râurile Dâmboviţa şi Argeş.

Până să ajungă în paharele noastre, apa e tratată la cele două staţii (Arcuda şi Roşu) chimic şi bacteriologic pentru îndepărtarea impurităţilor şi a germenilor periculoşi.

„Apa este decantată, filtrată şi dezinfectată cu clor gazos, după care ajunge în laborator, unde e atent analizată", ne-a spus Adrian Stanciu, director de producţie la Uzina Roşu.

Calitatea apei e verificată în timpul tratării, la ieşirea din staţiile de tratare, în rezervoarele staţiilor, care o pompează spre reţeaua de distribuţie, cât şi la intrarea în reţea. Ajunsă aici, apa e din nou testată în 49 de puncte fixe şi alte câteva zeci alese la întâmplare.

Testele realizate de specialiştii Apa Nova sunt repetate de cei ai Administraţiei Naţionale „Apele Române" şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Dacă vreţi să ştiţi cât de pură e apa pe care o beţi, cereţi societăţii Apa Nova să analizeze o mostră din casa dumneavoastră. Buletinul de analiză costă circa 100 de lei şi se plăteşte la casieria societăţii.

1. Din râu, apa este pompată în decantoarele de 48 de metri diametru. Aici apa este separată de sedimente şi direcţionată către filtrele cu nisip

2. În filtre sunt reţinute toate sedimentele

3. Apa este analizată chimic şi microbiologic atât în timpul tratării, cât şi înainte să fie pompată în reţea

4. Apa intră în reţea pură din punct de vedere microbiologic

Mai multe