Aşa arată hanul lui Manuc în spatele uşilor închise

20 octombrie 2009 19:32   Actualitate
Ultima actualizare:

Constantin Şerban Cantacuzino este proprietarul hanului. Ne descuie uşa imensă cu o cheie ruptă parcă din filmele cu cetăţi medievale. Clădirea a fost întotdeauna un restaurant la modă, dar acum înăuntru totul este un imens şantier.

În curtea şi în saloanele în care au băut, de-a lungul vremii, boieri simandicoşi sau politicieni spilcuiţi, comunişti scorţoşi sau muncitori în căutarea unui mic mare şi a unei beri cu guler, acum sunt numai materiale de construcţii.

„La anul sper să fie gata lucrările de refacere a imobilului aşa cum arăta odată. Va avea hotel cu 33 de camere, la nivel de trei stele, şi restaurant ", promite Constantin Şerban Cantacuzino.

Lucrările de refacere a clădirii sunt motivul pentru care proprietarul se ceartă de doi ani cu Primăria Capitalei. Aceasta îl acuză că a efectuat lucrări fără aprobare într-un monument istoric.

„Am primit hanul într-o stare deplorabilă de la societatea care l-a administrat. Imobilul şi utilităţile erau la pământ şi a trebuit să o iau de la zero. Acum am oprit lucrările pentru a rezolva cu actele", explică Constantin Şerban Cantacuzino povestea litigiului cu Primăria Capitalei.

Hanul lui Manuc în 2009

Salonul în care altădată se ţineau balurile boierilor a fost refăcut parţial, dar este folosit ca depozit de mobilă. Singurele rămăşiţe ale vremurilor de glorie de odinioară sunt cele şase candelabre vechi.

Mai multe