Aşa aşezi alimentele în frigider!

13 octombrie 2009 12:49   Actualitate
Ultima actualizare:

Recipiente de calitate

Calitatea recipientelor în care păstrezi alimentele e deosebit de importantă. Păstrează mâncarea gătită în recipiente metalice cu capac, iar cele proaspete, în casolete de plastic închise bine.

Mâncarea gătită stă pe raftul de sus

Este recomandat să aşezi pe rafturile superioare ale frigiderului mâncarea gătită, iar pe cele inferioare, alimentele nepreparate termic şi crudităţile.

Raftul copiilor

Dacă ai copii, alocă fiecăruia un spaţiu «personalizat». Fiecare prichindel poate avea recipientul său, plin cu bunătăţi. În acest fel, poţi să şi controlezi ce mănâncă năzdrăvanii.

Alimentele proaspete

Alimentele nepreparate termic nu trebuie aşezate alături de mâncarea gătită, fiindcă pot transmite bacterii şi microbi care să o contamineze.

Spaţiul din jurul alimentelor

Lasă spaţiu în jurul alimentelor, pentru ca aerul rece să poată circula liber, răcindu-le uniform. Nu uita că un frigider plin ochi riscă să se transforme într-o «bombă bacteriologică».

Mai multe