Aşa previi cancerul de intestin gros

26 martie 2011 16:42   Actualitate
Ultima actualizare:

Regimul de viaţă sedentar, alimentaţia săracă în legume şi bogată în grăsimi sunt ingredientele perfecte care pot duce la cancer de intestin gros. Şi, cum Martie este luna internaţională de luptă împotriva acestei boli, revista Click! Sănătate împreună cu Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer au pornit o campanie de informare. Ieri, bucureştenii au primit sfaturi, în parcul Herăstrău.

Invitata specială a fost cunoscuta antrenoare de fitness Florentina Opriş, care le-a explicat oamenilor ce trebuie să mănânce şi cum să facă mişcare pentru a preveni o astfel de boală.

„Cancerul apare în urma unui stil de viaţă dezechilibrat, din cauza constipaţiei, a alimentaţiei nesănătoase şi a lipsei de mişcare. Prevenţia este foarte importantă, atât în ceea ce priveşte sportul şi alimentaţia, cât şi controalele pe care e bine să le facem anual", a spus Florentina Opriş.

CITEŞTE ŞI:

Monica Tatoiu dă detalii despre reţeta minune ce a vindecat-o de cancer!

Lipsa vitaminei D poate duce la cancer

Mircea Sandu, 100% vindecat de cancer

Stela Popescu a susţinut şi ea campania şi a dat autografe trecătorilor

Vedeta, împreună cu medici specialişti, au răspuns întrebărilor celor prezenţi, le-au dat sfaturi legate de detoxifierea organismului şi chiar au făcut demonstraţii de exerciţii fizice uşoare. Iată care au fost principalele sfaturi ale Florentinei pentru prevenirea cancerului de colon.

Sportul întăreşte sistemul imunitar şi acţionează asupra sistemului limfatic. Faceţi cel puţin 15 minute de mişcare pe zi, de la alergare uşoară, mers în ritm mai alert, până la fitness şi înot.

Trecătorii au primit sfaturi şi au făcut sport cu Florentina Opriş

 Mâncaţi multe fructe şi legume, fibre vegetale pe care le găsiţi în seminţe, alune, migdale crude, cereale integrale. Acestea ajută la eliminarea toxinelor din colon. Portocalele sunt indicate deoarece conţin vitamine, minerale şi fibre.

 O cură de detoxifiere ajută enorm, mai ales acum, primăvara. Profitaţi de urzici, spanac, lobodă şi ştevie, extraordinare surse de substanţe nutritive şi de fibre vegetale care asigură buna funcţionare a sistemului digestiv.

Cei care au trecut ieri prin faţa standului Click! Sănătate au primit portocale, pliante  şi reviste

 Ordonaţi-vă mesele, nu mâncaţi haotic.

 Mestecaţi bine mâncarea. Nu mâncaţi pe fugă pentru că digestia are de suferit.

 Beţi cât mai multă apă.

Mai multe