Aşa va arăta Muzeul Antipa!

19 ianuarie 2010 21:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Ciripit de păsări, susur de apă, urlet de lup, nisip sub picioare şi raze de soare care dau impresia că eşti cu adevărat în natură. Cu alte cuvinte, un spectacol de lumină şi sunete îi aşteaptă din iunie pe vizitatori la noul Muzeu de Ştiinţe Naturale "Grigore Antipa".

O vizită la muzeu se va transforma, în câteva luni, într-o călătorie în lumea reală a animalelor. Exponatele vor fi prezentate publicului într-o scenografie deosebită, iar informaţiile pot fi accesate butonând o telecomandă.

Pentru a ilustra viaţa la Polul Nord va fi achiziţionat un nou urs polar

"Având în vedere că, în o sută de ani, aici s-au făcut doar mici cosmetizări, vrem ca la deschidere să-i surprindem plăcut pe vizitatorii noştri şi să fim cel mai modern muzeu din ţară. Fiecare sală va avea povestea ei, iar pentru acest lucru vom aduce noi exponate. Am ales luna iunie, ca să mai prindem ultimele săptămâni de şcoală şi pentru ca elevii să vadă schimbările", ne-a spus Dumitru Murariu, directorul instituţiei.

În faţa acvariilor, va fi nisip pe jos, iar pe fundal se vor auzi valurile

Lucrările de modernizare au început anul trecut, iar "reinventarea" muzeului costă nu mai puţin de zece milioane de euro.

Mastodontul este amplasat la intrarea în instituţie

Mai multe