Atac armat în Austria. Trei poliţişti şi o asistentă medicală, ucişi cu sânge rece de un braconier

18 septembrie 2013 5:46   Actualitate
Ultima actualizare:

Primele incidente armate au avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi în apropierea unei fabrici din localitatea Annaberg, într-o zonă rurală. Braconierul austriac Alois Huber, în vârstă de 55 de ani, a deschis focul spre un filtru al poliţiei, omorând un agent şi o asistentă medicală care intervenise pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Braconierul a fugit, deschizând focul spre o altă patrulă a poliţiei şi omorând un alt agent. L-a luat ostatic pe un poliţist care a fost găsit şi el mort peste câteva ore.Atacatorul a fugit cu maşina de poliţie până la ferma sa, situata la Grosspriel, în districtul Melk.

Sute de agenţi de poliţie au înconjurat ferma unde se afla braconierul, încercând să poarte negocieri cu acesta. Trei blindate ale armatei austriece şi elicoptere militare au fost de asemenea solicitate pentru a asista forţele de ordine. Intervenţia unităţii de elită Cobra a poliţiei austriece a durat aproape cinci ore, poliţiştii descoperind în casă un corp carbonizat. Conform poliţiei, acesta ar aparţine braconierului.

"Poliţiştii au reuşit să deschidă uşa" unei camere ascunse, însă "focul se aprinsese", a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Austria, Roland Scherscher. În timp ce incendiul a fost stins "corpul unui bărbat a fost descoperit carbonizat", a adaugat el.

Mai multe