Atenţie, trec beţivi!

7 martie 2010 20:03   Actualitate
Ultima actualizare:

În localitatea Pecica, aflată în apropiere de graniţa cu Ungaria, au răsărit în ultimii ani zeci de baruri. Primarul Petru Antal a găsit o metodă inedită de a-i avertiza pe şoferii care se îndreaptă spre vama Nădlac că locuitorii afumaţi ai comunei le pot apărea brusc în cale: indicatoare rutiere cu mesajul „Cetăţeni turmentaţi".

Pe marginea drumului naţional 7, care duce spre vama Nădlac, în localitatea Pecica, s-au deschis în ultimii ani zeci de baruri şi restaurante.

Pe lângă persoanele care tranzitează zilnic oraşul şi locuitorii din Pecica sunt amatori de şpriţuri. Mulţi dintre cei care s-au înecat în aburii alcoolului au sfârşit loviţi de maşini sau au fost ţintuiţi la pat cu mâini şi picioare rupte.

Primarul Petru Antal a găsit o soluţie, în afara legii, dar care-i avertizează pe şoferi că le-ar putea sări în faţă un beţivan.

„Poate că oamenii nu sunt de acord cu gestul meu, dar toată afacerea nu a costat decât 1.000 de lei.Dacă în cinci ani reuşesc să salvez cu indicatoarele viaţa unui singur om, atunci pot spune că tot efortul a meritat", a spus edilul, care nu consideră că a încălcat codul rutier.

Reacţia localnicilor la decizia primarului a fost destul de agresivă pentru că în opinia lor toţi cei care care trec prin Pecica vor crede că sunt nişte alcoolici.

„Ne-am făcut de râs în toată România. Eu nu înţeleg ce a vrut să spună primarul cu cetăţeni turmentaţi. Culoarea indicatorului este frumoasă, e bine înfipt în pământ, doar că eu merg pe două picioare acasă, nu în patru labe", a spus Tiberiu Tamaş, care se afla la unul dintre barurile lângă care Primăria Pecica a montat un indicator „Atenţie, Cetăţeni Turmentaţi!".

Citeşte şi:Transportul public, o adevărată aventură! Şofer de autobuz, prins beat la volanConstanţa: Octogenar spulberat pe trecerea de pietoni de un şofer beatBeat la volan, a pierdut controlul şi s-a dat cu maşina peste capAvalanşă de beţivi la Urgenţe

Ca să mai domolească din dorinţa localnicilor de a consuma băuturi distilate, primarul Petru Antal a tăiat toţi prunii din Pecica.

Ionel Mihuţa, 53 de ani: „Eu muncesc toată ziua în pădure la tăiat de lemne şi cheltuiesc banii cum vreau eu, nu-mi spune primarul dacă banii trebuie să-i economisesc sau să-i dau pe alcool".

Florin Dota, 47 de ani: „Primarul ar fi trebuit să ceară şi opinia localnicilor. Acum trebuie să ne obişnuim că toţi străinii o să ne vadă ca pe nişte alcoolici şi nu e corect, aşa că noi bem cu măsură".

Mai multe