Atmosfera de pe Titanic, recreată la o expoziţie din Londra

4 noiembrie 2010 12:42   Actualitate
Ultima actualizare:

În cadrul expoziţiei, turiştii au ocazia de a trece, cronologic, prin toate etapele din existenţa Titanicului, de la proiectarea şi construirea acestuia, până la scufundarea şi apoi expediţiile de recuperare a artefactelor expuse, scrie Adevărul.

Unul dintre principalele atracţii este oferit de un "zid de gheaţă", răcit pentru a recrea temperatura Oceanului Atlantic, din noaptea scufundării Titanicului. Vizitatorii sunt invitaţi să vadă cât timp rezistă să ţină mâinile pe zidul respectiv, înainte de a simţi efectul frigului, fiind organizat chiar şi un concurs.

Aceasta este o bună ilustrare a modului în care expoziţia reuşeşte să îmbine cu succes oferirea unei zile plăcute, cu responsabilitatea de a-i asigura pe vizitatori că tragedia umană nu a fost uitată.

Pe lângă artefacte, mai sunt expuse şi obiecte găsite pe fundul oceanului, starea multor exponate fiind remarcabilă: hârtiile din interiorul unei serviete de piele au rămas intacte, deşi au stat pe fundul oceanuluimai multe decenii. Aparent, păstrarea impecabilă se datorează procesului din vremea respectivă de prelucrare a pielii, ce nu a permis infiltrarea apei.

Pe lângă artefactele expuse, vizitatorii vor putea urmări şi câteva înregistrări video cu cele mai recente imagini cu epava Titanicului.

Mai multe