Au început să dărâme Hotelul Marna
Uite demolarea, nu e demolarea! Prefectul şi primarul Capitalei se ceartă pe un hotel de o stea, vechi de peste 90 de ani. Clădirea a fost dărâmată ieri pentru a face loc noului bulevard Uranus.
Zeci de muncitori însoţiţi de utilaje grele se chinuiau ieri pentru a pune la pământ imobilele construite acum 90 de ani şi care au adăpostit Hotelul Marna şi fostul cinematograf Feroviar.
Decizia a fost atacată în justiţie de mai multe ONG-uri, deoarece imobilele erau considerate monumente istorice. În timp ce prefectul Mihai Atănăsoaei a cerut aşteptarea deciziei instanţei, edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat demolarea în regim de urgenţă a celor două clădiri.
Cinematograful Feroviar
A fost construit în perioada interbelică şi mulţi ani s-a aflat pe lista monumentelor istorice
„Am cerut Primăriei suspendarea lucrărilor până la clarificarea situaţiei", a anunţat Mihai Atănăsoaei. Răspunsul lui Oprescu a venit câteva ore mai târziu, când trei excavatoare şi mai mulţi muncitori cu picamăre au dărâmat zidurile hotelului şi au transformat în nori de praf vestigiile cinematografului.
Muncitorii de la faţa locului au anunţat că au primit ordin ca zilele următoare să mai facă o demolare în forţă. Pe listă: Hala Matache.
Locul clădirilor vechi, luat de Bd. Uranus'
Primul tronson al Bd. Uranus, cu o lungime de 1,8 kilomteri, este cuprins între Piaţa Victoriei şi strada Vasile Pârvan. Potrivit proiectului, noul bulevard va avea 3,8 kilometri de piste pentru biciclişti, 3,3 kilometri cale de rulare pentru tramvaie.
Toate arterele din zonă se vor modifica. Astfel, strada Gării de Nord va fi prelungită şi se va intersecta într-un sens giratoriu cu străzile Berzei şi Mircea Vulcănescu. Acestea vor avea patru benzi pentru maşini, două căi de rulare pentru tramvaie. Lucrările sunt programate a se încheia în 2012.