Au încercat să fure Podul Băneasa, cu TIR-ul

19 februarie 2010 21:17   Actualitate
Ultima actualizare:

Incredibil! Imaginaţia hoţilor nu are limite. Trei bărbaţi au încercat să fure, joi seară, Podul CFR Băneasa, monument istoric, care a fost demolat în urmă cu aproape patru ani.

Podul CFR, care supratraversa Şoseaua Bucureşti-Ploieşti până în 2006, a fost înlocuit cu o structură nouă. Vechiul pod, monument istoric, a fost tăiat în bucăţi şi depozitat în Halta Voluntari. Aici a devenit ţinta hoţilor de fier vechi.

„Joi, pe la ora 19.00, au venit trei inşi să ia podul. Erau dotaţi cu o macara şi trei autotrenuri. Pentru că ştiam că au mai încercat încă de vreo două ori să plece cu el, am sunat repede la Poliţie", ne-a povestit Gheorghe Marin, paznicul unei firme din apropiere.

Vechiul pod CFR Băneasa, monument istoric, a fost înlocuit în 2006

Alertaţi, poliţiştii au sosit în doar câteva minute, astfel că unul dintre hoţi a fost prins cu structura metalică în camion.

„Şoferii a două camioane, dar şi cel cu macaraua s-au făcut nevăzuţi, însă am reuşit să-l reţinem pe cel de-al treilea şofer, al cărui autotren rămăsese împotmolit. Acesta spune însă că nu ştia nimic despre furt, ci doar a fost trimis să ridice marfa", ne-a declarat Sorin Marinescu, inspector la Poliţia Transporturi Bucureşti.

Din cercetările făcute se pare că reprezentanţii a două firme se fac vinovaţi pentru furtul podului care valorează o avere. "E făcut din fier, nu din tablă. Scoteau pe el în jur de 70.000 de lei", ne-a mai spus Marinescu.

Mai multe