Au vrut să-l dea pe o conductă de gaze!

27 februarie 2011 17:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Citeşte şi:

Sportul «latră», «câinii» merg mai departe

Steaua are cel mai scump lot

Ultimul asalt pentru 20 de milioane €!

Şumi trimite săgeţi către Dinamo şi Steaua

Bălgrădean a apărat, în premieră, pentru Dinamo în meciul cu Sportul, şi n-a luat gol, iar povestea sa e interesantă: a fost descoperit de gloria Stelei, Duckadam, şi a fost aproape de a fi dat la schimb pentru ţevi în valoare de 5 miliarde de lei vechi.

La 17 ani, a ajuns în Liga a II-a, la Minerul Lupeni, şi după 6 luni avea să fie transferat la Braşov. Clubul a încasat 650 de milioane de lei vechi pe el, dar până să ajungă în Ardeal a fost dorit de Jiul.

Cele două părţi nu s-au înţeles din cauza pretenţiilor exagerate ale „minerilor". Episodul a fost povestit chiar de primarul localităţii, Cornel Resmeriţă: „Petroşani îl va transfera pe portarul nostru doar dacă patronul ei, Alin Simota, ne asigură că va finanţa introducerea gazului metan în oraş, printr-o conductă care să facă legătura între cele două oraşe". Şeful de la Jiul a refuzat.

După un periplu pe la Liberty Salonta, Gloria Arad şi UTA, în 2010 a ajuns la Dinamo, dar a fost împrumutat la Urziceni. A revenit la roş-albi şi, după ce s-a remarcat în cantonamentul din Antalya, Andone l-a păstrat în lot.

Duckadam l-a învăţat să apere

Helmuth Duckadam, fostul portar al Stelei, a fost unul dintre cei care l-a ajutat pe Bălgrădean.

„Pe vremuri, la Semlac, a funcţionat o şcoală de fotbal cu numele meu. Sunt mândru că am scos de acolo un portar de mare viitor, aşa cum este Cristi Bălgrădean, pe care l-am crescut de mic. Deşi are numai 23 de ani, să ştiţi că e destul de matur şi are multă experienţă în spate", a spus preşedintele Stelei.

Inedit despre Bălgrădean

* este un tip religios, având tatuaje tematice pe mâna stângă

* fostul antrenor de la Minerul, Ilie Botezatu, l-a descris: „Când a venit la noi era grăsuţ, crăpa şortul pe el, dar apoi a devenit titular incontestabil".

* echipa sa favorită e AC Milan, iar idolul său este celebrul portar Edwin van der Sar

* este cotat de site-ul transfermarkt la 200.000 €

Mai multe