Autorităţile au găsit cutiile negre ale avionului AirAsia

9 ianuarie 2015 10:36   Actualitate
Ultima actualizare:

Autorităţile fac tot posibilul pentru a recupera coada avionului AirAsia prăbuşit în Marea Java pe 28 decembrie.

Autorităţile indoneziene au anunţat miercuri că au găsit coada avionului. Această parte a avionului este cea care conţine de obicei cutiile negre care înregistrează informaţiile legate de zbor, cruciale pentru stabilirea cauzelor prăbuşirii avionului (zborul QZ8501).

"Un vapor a detectat sunete. Scafandrii încearcă să ajungă la ele", a declarat pentru AFP un responsabil pentru operaţiunile din Marea Java, S.B Supriyadi, referindu-se la cutiile negre.

"Localizarea sunetelor ar fi aproape de locul unde a fost găsită coada avionului", a adăugat el la Pangkalan Bun, oraş dotat cu un aeroport şi situat cel mai aproape de zona căutărilor la care participă mai multe ţări.

Avionul Airbus A320-200 cu 162 de persoane la bord a dispărut de pe ecranele radar la scurt timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya cu destinaţia Singapore, după ce a traversat o zonă cu nori ameninţători.Nu se ştie exact ce a dus la prăbuşirea avionului, dar se pare că vremea rea a jucat un rol important. Pilotul a cerut permisiunea de a lua altitudine pentru a evita norii, dar nu a primit autorizaţie imediat din partea cotrolului aerian din cauza traficului aerian intens din acest sector. Contactul cu avionul a fost pierdut la scurt timp după acest moment.

Mai multe