Avionul dispărut emite de la 4.000 m adâncime?

7 aprilie 2014 19:09   Actualitate
Ultima actualizare:

Trei semnale provenind de la o cutie neagră a unui avion au fost recepţionate de echipele de căutare, în vestul coastelor Australiei. Autorităţile speră că vor găsi în sfârşit avionul dispărut.

Semnalele detectate coincid cu transmisiunile provenite de la cutiile negre ale avioanelor. China a mobilizat duminică şi luni 9 avioane militare, 3 avioane civile şi 14 nave în Oceanul Indian, în speranţa că vor descoperi în sfârşit locul în care avionul Boeing 777 s-a prăbuşit. Şeful misiunii de căutare verifică dacă semnalul detectat provine de la aeronava Malaysia Airlines, dispărută la 8 martie. Experţii australieni rămân însă sceptici. Salvatorii vor putea recupera epava avionului, în condiţiile în care semnalele provin de la 4.000 m adâncime.

Însă, la o adâncime mai mare, căutarea avionului va fi foarte dificilă şi ar putea dura câteva zile. La o adâncime de peste 4.300 m, semnalele de localizare ale cutiilor negre nu vor mai putea fi recepţionate. Zborul MH370 al Malaysia Airlines a dispărut la 8 martie la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, în direcţia Beijing.

Mai multe