Bagdad: Al Qaida revendică atentatul contra institutului medico-legal

29 ianuarie 2010 21:41   Actualitate
Ultima actualizare:

Braţul irakian al reţelei Al Qaida a revendicat vineri atentatul sinucigaş comis marţi contra institutului medico-legal din Bagdad, care a făcut cel puţin 18 morţi, într-un comunicat difuzat de centrul de supraveghere de site-uri islamiste SITE.

În acest comunicat, postat online pe 'forumuri jihadiste', 'Statul islamic în Irak' reaminteşte ca acest atac a survenit în ziua următoare unui triplu atentat contra unor hoteluri din capitală, care a fost deja revendicat şi a făcut 36 de morţi.

'Puternica explozie a condus la distrugerea totală a structurii interne a clădirii şi la moartea a zeci de înalţi responsabili şi angajaţi apostaţi', declară în acest comunicat braţul local al reţelei lui Osama Ben Laden.

Marţi, un kamikaze la bordul unei maşini capcană a proiectat vehiculul său contra institutului medico-legal din cartierul Karrada /centru/, care s-a prăbuşit. Cinci poliţişti, care păzeau intrarea în institut, şi 13 civili au fost ucişi, iar 80 de persoane rănite, notează Agerpres.

Cu o zi înainte, 36 de persoane au fost ucise şi alte peste 70 rănite în atentate sinucigaşe contra a trei hoteluri. Braţul local al Al Qaida a revendicat miercuri acest triplu atac, aminteşte AFP.

'Statul islamic în Irak', creat în 2004, cuprinde numeroase grupuri islamiste. Acest braţ al Al Qaida era condus de Abu Mussab al-Zarkawi ucis în 2006 într-un raid aerian american în Irak.

Citeşte şi:

Mai multe