Băieţii din Ro-Mania fac muzică separat

6 august 2013 16:14   Actualitate
Ultima actualizare:

S-au dus vremurile când Ro-Mania era cea mai tare trupă etno-dance din ţară. De când gaşca s-a spart, cei trei solişti fac muzică pe cont propriu. Iar Sorin s-a apucat şi de afaceri.

Ro-Mania a fost prima trupă etno-dance din ţară. Băieţii de la K1 au înfiinţat-o în 1996, împreună cu Ionuţ Voicu. Marius Coman li s-a alăturat mai târziu şi au cântat în această formulă câteva luni. În 1998 a rămas doar Ionuţ Voicu, iar Sorin Mitrea (33 de ani) şi Cătălin Voicu (35 de ani) au intrat în formaţie. Ro-Mania a avut succes cu melodii precum „Fost-am dus", „Leliţă Ioană", dar problemele au început în 2003, când Sorin Mitrea s-a dedicat unei cariere în tv.

Acesta a lucrat la MTV, apoi a prezentat emisiunea „Madam", de la Antena1, cu Monica Anghel, şi matinalul „Trimineaţa" de la Naţional TV. Mai târziu, s-a reorientat şi a lucrat în domeniul în care a terminat studiile: marketing. „În 2006, mi-am făcut afacerea mea, o firmă de publicitate, «Mono Advertising & Events»", ne-a spus Sorin. Abia în 2010 s-a reapucat de muzică şi a apărut pe piaţă sub titulatura de Steno Moreno, însă a dat chix, aşa că a deschis „Mono Records", studio unde produce artişti şi piese, Tamy fiind cântăreaţa pe care a lansat-o de curând.

La aniversarea a zece ani de existenţă a trupei Ro-Mania, Ionuţ Voicu s-a retras şi el din grup. Împreună cu fostul coleg, Marius Coman, a continuat să interpreteze acelaşi gen muzical, sub numele Ion de România. Chiar dacă nu se mai aude nimic de cei doi, ei au activitate. „Cântăm pentru românii din străinătate", ne-a spus Ionuţ. Tot ce a agonisit din muzică, solistul a investit într-un studio improvizt în propria locuinţă, „JR Jam Records Production". În privinţa realizărilor personale, nici unul dintre foşti membri nu e căsătorit şi nici n-au mai spăstrat legătura.

Cătălin a vrut să salveze trupa

În 2006, Cătălin Voicu a continuat să cânte în Ro-Mania, dar alături de alţi băieţi, Ionuţ Andraş şi Răzvan Ştefaniu. Această formulă nu s-a mai bucurat de succes, aşa că astăzi Ro-Mania este istorie.

Mai multe