Banca nu-i mai cere înapoi 7.000 de euro

31 mai 2010 17:05   Actualitate
Ultima actualizare:

Banca a şters datoria unui tânăr, din judeţul Timiş, dar acesta este judecat pentru înşelăciune şi riscă zece ani după gratii.

Dragan Mircov (32 de ani), din localitatea Cenei, judeţul Timiş, este judecat într-o reţea de falsificatori de buletine care a luat credite din bănci cu acte false.

În 2008, el a luat un credit de 7.000 de euro de la BRD, cu o carte de identitate contrafăcută.

Duşan Mircov, tată: “Banii cu un act fals au fost luaţi ca să acoperim alte credite”

Bărbatul spune că a fost împins de disperare, după ce alături de părinţii săi a acumulat datorii de 50.000 de euro pentru tratamentul fratelui său, Vlad, care se îmbolnăvise de cancer la rinichi.

"Am aflat că Vlad are cancer la două săptămâni după majorat. Împreună cu părinţii am luat 35.000 de euro de la bănci şi 14.000 de euro de la un cămătar, pentru tratamentul fratelui", a spus Dragan Mircov.

“Nu vreau ca nepotul care mi-a rămas să ajungă la puşcărie” a spus bunica Dragana Mircov

Singura soluţie pentru a continua tratamentul a fost să ia un credit cu acte false. Dragan, părinţii şi bunica sa au făcut consiliu de familie şi au votat cine riscă puşcăria.

"Eu şi părinţii aveam deja cinci credite, pe care nu le puteam achita. Nu mai primeam alte credite pe numele nostru. Eu sunt tânăr şi mi-am făcut buletin fals, că puteam lua astfel credit repede. Dacă eşti tânăr, banca nu te verifică", a spus Dragan Mircov.

Cu banii luaţi ilegal a plătit ratele către aceeaşi bancă. "I-am luat de la un ghişeu cu un act fals şi i-am dus la un altul. Am cumpărat un pic de timp. Nimic mai mult", spune Dragan Mircov.

Reţeaua a fost prinsă de procurori, iar Dragan este judecat acum pentru înşelăciune. Încă, banca i-a şters datoriile lui Dragan Mircov.

"În prezent, creanţa este anulată prin înregistrarea acesteia pe cheltuiala băncii", au declarat reprezentanţii BRD. Dar bărbatul este judecat pentru înşelăciune şi riscă zece ani după gratii.

Mai multe