Băncile câştigă lupta cu românii pe mâna FMI

2 noiembrie 2010 6:05   Actualitate
Ultima actualizare:

Deşi au poziţii ferme privind modificarea Ordonanţei 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ai Comisiei Europene (CE) au evitat ieri să explice clar în ce constă această modificare şi dacă este precondiţie pentru eliberarea viitoarei tranşe.

Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, a precizat că este foarte important să se găsească un echilibru între protejarea consumatorului şi cea a sistemului bancar. „Sunt optimist că vom găsi o soluţie care respectă ambele obiective", a spus Franks în cadrul conferinţei de prezentare a concluziilor celei de-a şasea misiuni de evaluare a acordului stand-by.

Ce înseamnă acest echilibru? Premierul Boc le-a explicat membrilor Biroului Permanent Naţional (BPN) al PDL: „Ordonanţa 50/2010 nu se va mai aplica şi pentru contractele în derulare".

Surse din PDL prezente la BPN au confirmat pentru „Adevărul" că Emil Boc a recunoscut că Ordonanţa creditelor va fi modificată în favoarea băncilor. Această măsură avantajează băncile comerciale care şi-au făcut lobby susţinând că vor avea pierderi de sute de milioane de euro.Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Mai multe