«Băsescu e înnebunit după curcanul la tavă»
Polina Butaru, angajată la un restaurant cunoscut din municipiul Târgu-Jiu, a avut ocazia să gătească pentru diverse personalităţi care au vizitat oraşul lui Brâncuşi.
Bucătăreasa se mândreşte cel mai mult însă cu faptul că până şi preşedintele Traian Băsescu a mâncat specialităţile pregătite de mâinile sale.
Pentru că e o bucătăreasă pricepută încă de tânără, patronii restaurantului „Hanul Domnesc" au rugat-o să-i gătească preşedintelui ţării.
„Şeful meu este un prieten foarte bun cu Băsescu. La întânirile pe care le avea cu dumnealui, mereu îmi cerea să-i gătesc mâncarea preferată, curcan la tavă şi bureţi de fag conservaţi. Găteam chiar şi pentru evenimentele familiale ale şefului de stat, pregăteam bucate tradiţionale, sărmăluţe, ouă roşii, cârnaţi, coaste, muşchi la garniţă. Dar cel mai mult îi plăceau curcanul la tavă şi bureţii de fag. Îi făceam pachet, iar şeful i-l dădea când se întâlnea cu el", ne-a povestit gorjeanca.
Reţeta bureţilor de fag
Bureţii de fag se taie fâşii de aproximativ doi centimetri şi se fierb 60 de minute. Separat, se fierb morcovii, se taie rondele subţiri.
Se fierbe apa, oţetul, sarea, zahărul, picant fix, apoi se lasă la răcit. Se ia o cratiţă mare, se pune un rând de bureţi de fag fierţi, se presară peste ei un rând de morcovi felii, ceapă tăiată solzi, un strat de bureţi de fag, un strat de morcovi şi un strat de ceapă, apoi se toarnă zeamă de varză. O porţie de 100 de grame costă 7 lei.