BBC, acuzat de orientări anti-creştine, înainte de vizita papei în Marea Britanie

7 septembrie 2010 12:08   Actualitate
Ultima actualizare:

Arhiepiscopul catolic de St. Andrews şi Edinburgh Keith O'Brien a declarat că actualele conţinuturi ale BBC sunt lipsite de profesionalism şi echidistanţă. Declaraţia sa a venit după ce Mark Thompson, director general al BBC, a declarat, săptămâna trecută, că, mult timp, BBC a avut o orientare de stânga.

O'Brien a mai spus că cercetările realizate pe materialele BBC despre creştinism, în general, şi catolicism, în particular, relevă o puternică orientare împotriva instituţiilor creştine. El a mai spus că se teme că difuzarea unui documentar despre abuzurile clericilor catolici, care coincide cu vizita papei în Marea Britanie, programată săptămâna viitoare, va avea o acţiune distrugătoare asupra Vaticanului.

BBC nu a comentat deocamdată aceste acuzaţii, transmite Mediafax.

Vizita papei Benedict al XVI-lea în Marea Britanie este considerată un eveniment special, dat fiind că aceasta ar fi a doua oară când un papă merge în Marea Britanie, după ce regele Henric al VIII-lea Tudor s-a separat de Roma şi de catolicism în urmă cu cinci secole, înfiinţând Biserica Anglicană.

Mai multe