Berlusconi: «Mai bine iubesc femei frumoase decât să fiu gay»

4 noiembrie 2010 12:45   Actualitate
Ultima actualizare:

Comentariile sale au stârnit indignare din partea grupurilor pentru drepturile homosexualilor, care cer scuzele premierului, şi au atras noi apeluri care cer demisia premierului italian.

Politicienii din opoziţie l-au acuzat pe Berlusconi că a abuzat de puterea funcţiei sale pentru a le cere unor poliţişti din Milano eliberarea din custodie a unei tinere dansatoare. Ulterior, el a fost acuzat că i-a oferit un colier şi o maşină tinerei de 17 ani, după ce a petrecut o după-amiază la el acasă. Liderul conservator, care a mărturisit că nu a plătit niciodată o femeie pentru servicii sexuale, a spus că nu a făcut decât să "ajute pe cineva, scrie Adevărul.

Însă Berlusconi a ieşit din nou cu declaraţii care să-i justifice comportamentul, spunând că "e mai bine să fie pasional cu femei frumoase, decât să fie gay", potrivit ABC News.

"Comentariile premierului reprezintă o incitare periculoasă la prejudicii şi sprijină discriminarea, injustiţia şi suferinţa", a spus Paulo Pantane, un susţinător al drepturilor homosexualilor din Italia, într-o scrisoare adresată ministrului pentru Egalitatea Şanselor, Mara Carfagna.

În răspuns, aceasta a apărat comentariile lui Berlusconi, pe motiv că acesta glumea. "Nu a intenţionat niciodată să ofenseze femeile sau homosexualii", a spus Carfagna.

Mai multe