Bistriţa: O crimă şi multe necunoscute

14 aprilie 2011 10:46   Actualitate
Ultima actualizare:

Victima, Maria Borşoş, o bătrână de 78 de ani din comuna Teaca a fost găsită moartă în 14 mai 2008 în locuinţa ei. Femeia care zăcea într-o baltă de sânge a fost practic mutilată de cel care a ucis-o, în bătaie, în timpul nopţii. Anchetatorii au stabilit că femeia că mobilul crimei a fost jaful, deoarece bătrânica strânsese nişte bani pentru a pleca în aceeaşi lună, în Germania, la unul dintre copiii ei, iar pe lângă bani, criminalul plecase şi cu telefonul mobil. Mai mult de un an şi jumătate au încercat poliţiştii bistriţeni să dea de urma criminalului, însă fără succes. În cele din urmă la finele anului 2009, cazul crimei de la Teaca a fost preluat de Inspectoratul General al Poliţiei şi apoi de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

L-a înfundat mărturia unui coleg de celulă

Principalul suspect din acest caz a devenit un recidivist, Petru Lucian Negrea, a cărei iubită locuia în apropierea casei victimei. La ora anchetei procurorilor bucureşteni Negrea era deja închis  în Penitenciarul Bistriţa pentru o  tâlhărie, ulterioară cazului din Teaca. L-a pus în fruntea listei suspecţilor o declaraţie a unui coleg de celulă, care a pretins că Negrea i-ar povestit despre crimă : „Toate probele din dosar sunt indirecte, o declaraţie a unui deţinut care pretinde că i s-ar fi confesat şi un telefon mobil care a aparţinut victimei şi pe care un martor pretinde şi el că l-ar fi preluat de la clientul meu, iar acest telefon a trecut pe la patru oameni", spune Mihai Feier, avocatul din oficiu a lui Petru Lucian Negrea. „Cazul este foarte complicat, iar clientul meu riscă să primească condamnarea pe viaţă. ", mai spune avocatul.

Rudele au insistat pe strămutarea anchetei

Atât unul dintre fii victimei, Mihai Borşoş, cât şi inculpatul, adus de la penitenciarul Gherla au fost prezenţi în sală miercuri , 13 aprilie, la a doua audiere a martorilor în acest proces care a început în decembrie 2010. Mihai Borşoş povesteşte că familia este cea care a insistat pentru continuarea cercetărilor şi au cerut intervenţia celor din IGPR: „din păcate mai mult de un an nu s-a întâmplat nimic, aveam informaţii că poliţiştii bistriţeni vor închide cazul cu autor necunoscut, au fost şi ceva probe deteriorate, aşa că am făcut plângere la superiori. După ce au intrat ei pe caz, lucrurile s-au mişcat foarte repede. "spune Borşoş. Fiul victimei spune că sfârşitul mamei sale l-a marcat profund: „suntem cu toţii foarte afectaţi, nu ne putem reveni  nici eu, nici fraţii mei, mama era o femeie extraordinară. Cel care a ucis-o trebui să plătească", spune bărbatul.

Mai multe