Bistriţa: Un tir cu textile s-a răsturnat pe şosea

29 septembrie 2009 6:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur sens, marţi dimineaţă, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, după ce un tir încărcat cu baloţi de textile s-a răsturnat în apropiere de Castelul Dracula, iar toată încărcătura s-a împrăştiat pe şosea, transmite Mediafax.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, aflat la volanul unei maşini de mare tonaj încărcată cu baloţi de textile a ajuns cu maşina pe contrasens, după care, speriat, a virat dreapta, iar încărcătura s-a răsturnat de-a lungul întregii şosele.

Timp de oră, circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri deoarece poliţiştii au avut nevoie de timp să aducă la locul accidentului două maşini care să mute baloţii pe o singură parte a drumului. În jurul orei 5.00, s-a creat un singur sens de mers pe care se circulă şi la această oră.

"Maşina este una cu cabină şi remorcă. Virajul brusc a făcut ca toată încărcătura aceea cu baloţi mari de textile să ajungă în drum de-a curmezişul. Am chemat acum un utilaj mai mare care să-i mute şi să poată fi realuat integral traficul. E o echipă de jandarmi montani care dirijează acolo circulaţia”, a declarat Teofil Bălan, seful postului de poliţie Tiha Bârgăului.

Potrivit sursei citate, şoferul ceh, care nu cunoştea nicio altă limbă, nu le-a putut spune poliţiştilor ce s-a întâmplat. El a fost rănit uşor în urma accidentului, fiind transportat la spital.

Mai multe