Blestemul Playboy, episodul 4: Claudia Jennings, destin curmat la 29 de ani

15 mai 2010 14:04   Actualitate
Ultima actualizare:

Supranumită regina filmelor "drive-in", Claudia Jennings a fost Iepuraşul anului 1970 şi a avut un destin tragic. A murit într-un accident de circulaţie la 29 de ani, când încă visa să cucerească lumea.

    Citeşte şi:

        Blestemul Playboy, episodul 3: Gail Stanton

        Blestemul Playboy, episodul 2: Elisa Rebeca Bridges

        Blestemul Playboy, episodul 1 - Anna Nicole Smith

Pe numele adevărat Mary Eileen Chesterson, Claudia Jennings s-a născut la 20 decembrie 1949, în St. Paul, Minnesota.

Părinţii ei s-au mutat apoi într-o suburbie a oraşului Chicago, unde tatăl său şi-a găsit o slujbă la Motorola.

Acasă i se spunea Mimi şi era cea mai mare dintre cele trei fete ale familiei. Învăţa foarte bine şi i-a dezamăgit profund pe părinţi, când i-a anunţat că nu va da la facultate.

Şi-a închiriat un apartament şi s-a angajat ca secretară la unul din birourile revistei "Playboy".

Nu a trecut mult până ce frumuseţea ei a fost remarcată şi a fost invitată să pozeze pentru un pictorial.

La şedinţa foto a participat însuşi Hugh Hefner, care i-a devenit mentor. În noiembrie 1969, Claudia a fost Iepuraşul lunii, schimbându-şi deja numele, la insistenţa surorilor, care s-au plâns că le compromitea reputaţia.

Superba roşcată cu ochii verzi a devenit unul dintre cei mai populari Iepuraşi ai anilor 1970, deşi avea sânii destul de modeşti.

Primeşte roluri importante în filme

În 1969, Claudia şi-a făcut debutul în cinematografie, primind un rol în filmul "Jud", care avea ca subiect războiul din Vietnam.

S-a mutat la Los Angeles, unde a început o relaţie cu muzicianul Bobby Hart. Iepuraşul a obţinut apoi câteva roluri minore în filme de televiziune.

Şi-a angajat un agent s-o reprezinte şi în anii 1971 a jucat în filmele "Willy and Scratch" şi "The Love Machine".

În 1972, a obţinut cel mai important rol din carieră în filmul "Unholy Rollers", lucrând alături de Martin Scorsese. A jucat apoi în producţii "drive-in" şi seriale TV.

În timp ce filma pentru "The Great Texas Dynamite Chase", Claudia s-a accidentat. Suferinţele au făcut-o să apeleze la cocaină.

Gurile rele spun că se lucra foarte greu cu ea.

O relaţie cu cântăreţul David Bowie

După relaţia cu Bobby Hart, împreună cu care a locuit un timp, ocupându-se de fiul acestuia şi de animalele fără stăpân, Claudia a fost văzută în compania cântăreţului David Bowie.

Au întreţinut o vreme o "legătură halucinogenică", după cum o numea presa vremii, fiind amândoi împătimiţi consumatori de droguri.

După despărţirea de Bowie, Claudia a avut o relaţie scurtă cu regizorul Gary Graver. A început să slăbească vâzând cu ochii, ducând o viaţă de noapte agitată în California, împreună cu indivizi dubioşi.

Distribuită în "Deathsport", alături de David Carradine, ea s-ar fi bătut cu regizorul, fiindcă drogurile îi tulburaseră mintea.

La 3 octombrie, Claudia se afla la volanul maşinii ei decapotabile, când a fost izbită în plin de un camion pe Buelvardul Topanga Canyon.

Şi-a dat ultima suflare în braţele medicilor care se chinuiau s-o scoată dintre fiarele contorsionate.

Mai multe