Blestemul Titanicului loveşte după 100 de ani

18 ianuarie 2012 16:15   Actualitate
Ultima actualizare:

Incredibil! Valentina Capuano, una dintre supravieţuitoarele de pe nava Costa Concordia, a povestit că bunica sa, Maria, a supravieţuit şi ea de pe Titanic, însă fratele său, Giovanni, a murit. Există şi alte coincidenţe între aceste naufragii.

Giovanni a murit pe Titanic, nepoata a scăpat de pe Concordia

O coincidenţă extraordinară a făcut ca Valentina Capuano, o italiancă de 30 de ani, să se salveze de pe nava Costa Concordia, la fel ca şi bunica ei, Maria, care a supravieţuit de pe Titanic. Fratele bunicii ei, în schimb, Giovanni Salussolia, a murit în naufragiul din 1912, la vârsta de 25 de ani.

Trupul său neînsufleţit nu a putut fi identificat niciodată. Salussolia emigrase la Londra pentru a căuta de lucru şi fusese foarte bucuros că reuşise să se angajeze în restaurantul de pe vas.

Muzica din filmul "Titanic" în timpul impactului Concordiei

O altă coincidenţă misterioasă este faptul că, în momentul în care nava Concordia a lovit stâncile care i-au provocat naufragiul, pasagerii care luau masa într-unul din restaurantele sale de lux ascultau melodia "My Heart Will Go" cântată de Celine Dion.

Este vorba de celebra piesă cunoscută de pe coloana sonoră a filmului "Titanic", din 1997, regizat de James Cameron.

Titanic

Tragedia maritimă s-a repetat exact după 100 de ani

Pachebotul companiei White Star Line, Titanic, a fost cel mai mare vas maritim la începutul secolului XX. Vaporul luxos a pornit în călătoria inaugurală la 10 aprilie 1912 din Southampton spre New York. La 14 aprilie, în largul coastelor insulei Terra Nova, "palatul plutitor" a lovit un aisberg şi a naufragiat.

Vasul de lux Costa Concordia a naufragiat la 13 ianuarie 2012, în apropiere de insula Giglio.

Concordia

Mai multe