Blocaj rutier aproape de Beijing, lung de 100 kilometri şi care durează de 9 zile - FOTO

23 august 2010 8:40   Actualitate
Ultima actualizare:

Mii de camioane şi tiruri rămân blocate în coloana ce măsoară 100 de kilometri. Coada este formată între Beijing şi Huai'an (Provincia Heibei). De mai bine de 9 zile nu se mai poate circula pe acest tronson.

"Traficul foarte aglomerat pe şoseaua naţională 110, combinat cu lucrările de întreţinere asupra carosabilului, au dus la blocarea drumului la 19 august", a menţionat un ofiţer de la managmentul traficului din Beijing.

Mai multe accidente şi camioanele defectate pe marginea drumului au făcut ca blocajul rutier să ia amploare, sfârşitul acestui blocaj nepărând să fie aproape.

Acest drum este unul foarte des tranzitat de autovehicule grele, motiv pentru care asfaltul a cedat în timp. Reparaţiile curente vor ţine până la data de 13 septembrie, cel mai probabil de abia atunci urmând să se descongestioneze traficul.

Tot în acest an, în luna iulie, aceaşi şosea naţională a fost paralizată pentru o lună. Şoferii s-au plâns şi atunci şi acum, nu de blocaj, unul deja obişnuit, ci de comercianţii locali care măresc preţurile de patru ori la produse.

Mai multe