Boala lui Şerban Ionescu, pericol naţional? «Majoritatea românilor pot sa fie infectaţi»

15 mai 2012 15:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Doctorul Ion Bogdan Cristian a declarat în emisiunea Drept la Ţintă, de la Kanal D, că există posibilitatea ca majoritatea românilor să fie infectaţi cu maladia Lyme (Borrelia).

Doctorul a spus că în cazul lui Şerban Ionescu e posibil ca cei apropiaţi să fi intrat în contact cu bacteria.

"Vecinii lui Şerban Ionescu suferă de acceaşi boală", a spus Mădălin Ionescu.

"E posibil ca cei din familia lui Serban Ionescu sa aiba bacteria, să dezvolte borrelioza", a continuat doctorul Ion Bogdan Cristian.

"Există un pericol real ca cei din jurul purtătorilor să fie infectaţi. Cei care intră în contact cu bolnavii de borrelioză cronică devin purtătorii aceleaşi boli",a mai spus medicul.

Doctorul Ion Bogdan Cristian a mai spus că e posibil ca mulţi dintre români să fie infectaţi cu borelioză, dar să nu ştie că au contactat boala.

"Îmi e greu să dau multe detalii. Dar putem discuta în general despre aceste afecţiuni despre care se ştiu foarte puţine lucruri. Borrelia, cea care dă numele de maladia Lyme, este o boală gravă şi cu care o mare parte dintre români sunt infectaţi.

Acest tip de infecţie poate fi depistată cu greu. În special atunci când oamenii intră în contact cu o boală pentru care trebuie să ia tratament. În contact cu medicamentul, Borrelia, Lyme,se dezvoltă şi atacă organsmul uman. Până acum s-au descoperit cinci sau şase specii de Borrelia. Este posibil ca o mare dintre români să fie infectaţi cu această boală. Nu se ştie ce tip Borrelioză există în România"

"Se poate lua această boală şi prin transfuziile cu sânge, iar asta pentru că nu se face o verificare a sângelui. De multe ori nici analizele nu dau un rezultat clar", a mai explicat doctorul Dr. Ion Bogdan Cristian.

Starea de sănătate a lui Şerban Ionescu, diagnosticat cu borelioză, s-a ameliorat în ultimele zile şi continuă tratamentul cu antibiotice, Ministerul Sănătăţii anunţând, astăzi, că analizează posibilitatea transferului actorului într-o clinică specializată din Europa.

"Conform primelor date furnizate de către medicii specialişti din unitatea medicală care se ocupă de tratamentul pacientului, acesta este permanent monitorizat, iar starea sa de sănătate s-a ameliorat în ultimele zile. În continuare, se impune o terapie cu antibiotice", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii transmis astăzi.

Pentru marele actor s-a creat un cont în care toţi cei care doresc pot dona bani, iar pe data de 26 mai se va juca piesa "Dineu cu prosti", în care actorul a interpretat un rol. Atunci va avea loc evenimentul de strângere de fonduri propriu-zis, pentru ca Şerban să poată pleca la tratament la Viena.

Cei care vor să-l ajute pot dona bani în contul deschis pe numele actorului.

Număr cont: RO 19RNCB0318050015460001Titular: SERBAN IONESCUBanca Comerciala RomanaSucursala Piata Rosetti

Mai multe