Boc, salvat de 18 voturi
Parlamentul a fost, miercuri, la prima oră, "o cetate sub asediu". Zeci de jandarmi şi chiar scutieri se puteau vedea pe holurile Casei Poporului şi nimeni nu înţelegea de ce e nevoie de atâta desfăşurare de forţe în clădire.
Conducerile Camerei şi Senatului s-au întrunit într-o şedinţă-fulger şi au decis ca forţele de ordine din interior să fie limitate. Au rămas doar SPP-iştii miniştrilor.
Parlamentarii liberali au avut toţi în piept insigne cu "susţin moţiunea" şi o coasă tăiată.
Dezbaterile pe tema moţiunii i-au plictisit pe parlamentari. Ei şi-au umplut timpul cu lectură şi cafele
Plictiseala din plen, din timpul discursurilor politice, i-a făcut pe mulţi dintre senatori şi deputaţi să iasă la bufet la cafeluţe, ceaiuri şi bârfe. Alţi parlamentari au rămas în sală să facă lectura presei sau să se joace pe calculator.
Doar venirea lui Victor Ponta în sală, după ce mărşăluise cu protestatarii prin oraş, a făcut ca mai mulţi parlamentari PSD să fugă repede în sală ca să fie prezenţi la discursul şefului lor.
Premierul Emil Boc a luat cuvântul la finalul dezbaterilor din plen. El a acuzat trei parlamentari PSD că au semnat moţiunea de două ori la poziţii diferite, iar acest lucru poate fi pedepsit penal. Cei trei nominalizaţi de Boc sunt Valeriu Zgonea, Daniel Savu şi Filip Georgescu.
În balconul Camerei s-au strâns mai mulţi tineri care au huiduit pe tot timpul moţiunii
La ora 17.00 a început votarea moţiunii. La fiecare PDL-ist prezent şi care nu a votat deloc, membrii Ligii Pentru Preşedinte, aflaţi în balcoane, au aplaudat în timp ce Opoziţia striga „Ruşine!". De la litera „D" a cataloguluui, până şi susţinătorii şi protestatarii s-au plictisit, iar votarea a continuat cu destul de mult calm.
Două absenţe de marcă din grupul PDL, Cristian Boureanu şi Monica Iacob Ridzi.
La ora 17.45, înainte de a vota senatorii, lucrurile erau clare: moţiunea căzuse.
La ora 18.15, Birourile Permanente ale Parlamentului au tras linie şi au numărat. Moţiunea a întrunit 218 voturi pentru, o abţinere şi un vot nul. Ca să treacă, ea ar fi trebuit să aibă 236 de voturi. Prin urmare, au lipsit 18 voturi ca moţiunea să treacă. (Nicoleta Vera)