Bosquito, vedetă într-un calendar

12 noiembrie 2009 18:09   Actualitate
Ultima actualizare:

Bosquito, primul maidanez care a fost anchetat penal după ce a muşcat mortal un japonez, în 2006, în Piaţa Victoriei, nu duce deloc o viaţă de câine. Deşi a fost căutat pentru a fi ucis, şi mai apoi, târât prin tribunal, patrupedul a ajuns, în cele din urmă, la o familie din Germania, unde este tratat regeşte.

Bosquito nu mai este câinele căutat şi suspectat pentru că a omorât un cetăţean japonez. Acuzaţiile au dispărut, iar cazul lui a fost clasat.

De doi ani, câinele trăieşte la Wallertheim, lângă Frankfurt, Germania la o familie care l-a adoptat. Şi nu o duce rău deloc.

Din contră, se lăfăie în ditamai vila de 8 camere, unde are chiar şi un spaţiu numai al lui. După ce a îndurat condiţiile mizere din adăpostul Theodor Pallady, acum patrupedul trăieşte pe picior mare: are trei mese fixe pe zi, ia vitamine regulat, este îmbăiat şi periat săptămânal şi scos la plimbare ca un câine de rasă.

Ce mai? E "prinţul moştenitor" al familiei care l-a adoptat.

"Imediat după incident, Bosquito risca să fie omorât, pentru că, fiind vorba despre o victimă din afară, toată lumea credea că aşa se va face dreptate. Am apelat la justiţie şi la avocata Paula Iacob, o iubitoare de animale, ca să salvăm câinele", ne-a povestit Eugenia Ieş, preşedintele Asociaţiei BrunoPet, cea care a reuşit să-l transfere viu pe Bosquito de la Bucureşti la Suceava.

A stat un an în România, până într-o zi când un voluntar din Germania a apărut la uşa Eugeniei Ieş pentru a adopta 60 de câini din adăpost. Aşa a aflat şi Guido Bayer de Bosquito.

"S-a uitat în ochii lui şi a hotărât să-l adopte imediat. Familia l-a integrat repede, mai ales că mai avea alţi trei căţei. L-am vizitat de două ori pe Bosquito la noua locuinţă şi stă în puf. S-a îngrăşat şi este bine întreţinut. Cei doi copii au mare grijă de el. Aleargă şi se joacă îmtr-o curte imensă şi primeşte dragoste de la stăpânii lui, sentiment necunoscut pe vremea când era dat la o parte cu piciorul, pe stradă. I-am făcut foarte multe poze cu părinţii adoptivi, o adevărată şedinţă foto", ne spune râzând Eugenia Ieş.

Cu fotografiile din noua casă a lui Bosquito, dar şi cu cele din timpul procesului, când patrupedul a stat la adăpostul din Theodor Pallady, "salvatoarea" lui a făcut un calendar.

Fondurile din vânzarea lui vrea să le folosească pentru hrana şi adăpostul altor maidanezi.

Familia care l-a adoptat pe Bosquito mai are trei câini

Cei doi băieţi  ai familiei Bayerde 12, respectiv 14 ani, i-au schimbat numele lui Bosquito. Acum, îl strigă Coco

Maidanezul locuieşte într-o vilă cu 8 camere şi o curte imensă

Maidanezul a fost «ascuns» în adăpostul de câini din sectorul 3

Pe perioada procesului, Bosquito a fost dus, pentru a fi protejat, la adăpostul Theodor Pallady, din sectorul 3.

Deşi au fost formulate cereri de adopţie pentru el, acestea au fost respinse în repetate rânduri de magistraţi.

Patrupedul a rămas atunci sub supravegherea personalului bazei, până când poliţia a finalizat ancheta în acest caz, iar apoi a fost transferat la Suceava.

Un an mai târziu, a plecat la o familie din Germania.

Paula Iacob l-a apărat pe Bosquito

Procesul maidanezului a fost cap de afiş la Judecătoria sectorului 3. Asociaţia Cuţu-Cuţu, cea care a făcut demersurile pentru salvarea patrupedului şi care a insistat ca Bosquito să fie încredinţat spre adopţie, a apelat la avocata Paula Iacob în acest caz.

"M-am dus la Barou după ea ca să salvăm câinele pe care toată lumea voia să-l omoare", ne-a spus Marcela Lungu, preşedintele asociaţiei.

Dacă instanţa găsea maidanezul vinovat, acesta risca să fie eutanasiat.

Avocata a demonstrat nevinovăţia lui Bosquito, mai ales că s-a lansat ipoteza că japonezul a murit în urma unui infarct.

Mai multe